5 ok, amiért a SEO nélkülözhetetlen 2021-ben

seo

A SEO már évtizedek óta az online marketing egyik alappillére, és, nem meglepő módon, 2021-ben is egyre fontosabbá válik majd. A magyarázat egyszerű: ahogy lépésenként sikerül felülkerekednünk a COVID-19 járványon, a cégtulajdonosok is el kell gondolkodjanak rajta, hogy hogyan zökkenjenek vissza a korábbi kerékvágásba.

Azok a vállalatok, amelyek képesek voltak átvészelni a járványhelyzet gazdasági viszontagságait, lassan újra belevágnak majd marketingjükbe, aminek oroszlánrésze 2021-ben már az interneten zajlik majd. Szóval milyen szerepe van mindebben a SEO-nak, azaz a keresőoptimalizálásnak?

A Google az első

A SEO elsődleges célja az, hogy webhelyed minél magasabb pozícióban jelenjen meg a Google és más keresőmotorok találatai között, és így több forgalmat szerezhess magadnak. Mivel a legtöbb felhasználó automatikusan a Google-höz fordul, ha keresni próbál valamit az interneten, a SEO minden online marketing stratégia nélkülözhetetlen részét képezi.

Az előkelő pozíciók bizalomgerjesztők

A SEO segít elnyerni ideális ügyfeleid bizalmát. Hogyan? Az emberek többsége hozzászokott, hogy a Google mindig a legjobb linkeket sorolja fel neki az első találatok között. Minél több releváns kifejezésre jelensz meg a Google „tetején” webhelyeddel és márkáddal, annál inkább megszilárdul az emberekben a gondolat, hogy egy profi céggel van dolguk, aminek bízhatnak a tekintélyében. Röviden: a SEO segít hitelesebbé tenni márkádat!

A COVID utáni felépülés

Ha minden jól megy, 2021-ben már túl lehetünk a járvány nehezén, és a cégek többsége is folytathatja üzleti tevékenységeit. Különösen ráférne már az enyhülés az ingatlanpiacra, a fizikai boltokra, és persze a turizmus és vendéglátás iparára. A SEO minden terület számára hasznos lesz, ahogy az emberek egyre magabiztosabban kezdenek el boltba járni és utazási lehetőségeket keresgélni az interneten.

Sőt, ha már most megszerzed a legjobb pozíciókat webhelyed számára a Google találatai között, akkor óriási előnnyel indulsz majd azokkal szemben, akik csak később kezdik el újjáépíteni marketingjüket.

Rendkívül kedvező megtérülések

Habár egy cég mindig igyekszik a legkedvezőbben megtérülő dolgokba fektetni költségkeretét, az elmúlt év gazdasági helyzete miatt ez most még fontosabbá válik majd az újranyitó vállalatok számára (mérettől függetlenül). A kisebb cégek egyszerűen képtelenek megfizetni a marketing hagyományos formáit, azonban a SEO csupán minimális költségekkel jár, és hosszútávon többszörösen képes megtéríteni ezeket.

A SEO talán legnagyobb előnye, hogy nem kell napi szinten pénzt önteni bele, mint a hirdetésekbe. Tény, hogy a keresőoptimalizálás rendszeres odafigyelést igényel, de hatékonysága nem szűnik meg azonnal, ahogy abbahagyod a finanszírozását (mint az online reklámoknál).

Igazi érdeklődőket vonz márkád webhelyére

A SEO nem csak költségeit tekintve hatékony, ugyanis célzott jellegének köszönhetően olyan kereső látogatókat vonz webhelyedre, akik tényleg érdeklődnek kínálatod iránt. Amikor valaki előveszi a Google-t, akkor általában vagy információt keres valamiről, vagy vásárolni szeretne valamit. Ha megfelelően megcélzod ezeket a felhasználókat, akkor könnyedén ügyfelekké alakíthatod őket, hiszen gyakorta vásárlási szándékkal érkeznek majd webhelyedre.

Összegezve

Ha szeretnéd 2021-ben fellendíteni márkádat, és új ügyfeleket szerezni, akkor a SEO, azaz a keresőoptimalizálás mindenképpen egy nagyszerű módszer erre. A SEO eredményei ugyan lassabban bontakoznak ki, de sokkal tovább is tartanak majd, mint például a fizetett reklámoké.

Ne felejts el egy tapasztalt, profi marketingügynökséget keresni erre a feladatra, amely egy teljes online marketing stratégia kidolgozását és kivitelezését is vállalja (beleértve a SEO-t is)!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?