A DAC új edzővel utazik a három pontért

Eric Ramírez

Az új vezetőedző, Németh Antal irányításával a DAC labdarúgócsapata szombaton (14.30) a Fortuna Liga felsőházi rájátszásának 6. fordulójában a Zlaté Moravce otthonában próbálja begyűjteni a három pontot. 
 

Nem készülhetett túlságosan nyugodtan a csallóközi klub a ViOn elleni mérkőzésre, hiszen szerdán a klub bejelentette, hogy közös megegyezéssel felbontják a német vezetőedző, Bernd Storck szerződését. Helyére ideiglenesen Németh Antal másodedzőt nevezték ki, majd csütörtökön megerősítették, hogy a szezon hátralévő részében ő irányítja vezetőedzőként a csapatot. Storckkal együtt távozott Nico Pellatz kapusedző és Alexander Storck erőnléti edző. Helyükre féléves indiai kitérő után, ahol az élvonalban szereplő Chennaiyin csapatnál tevékenykedtek, visszatért Martin Raška kapusedző és Gábriš Csaba erőnléti edző is. 

Balajra kell figyelni

„Tudjuk, hogy egy nagyon szervezett csapat ellen lépünk pályára szombaton, ennek ellenére meg akarjuk nyerni a mérkőzést. Az aranyosmarótiak ugyan egyszerű játékot játszanak, ezt azonban nagyon hatékonyan teszik. Ráadásul meg kell küzdenünk a pálya talajának minőségével is, ami sosem egyszerű egy olyan csapat számára, aki támadószellemben lép fel. Győzni akarunk, meg akarjuk mutatni mindenkinek, hogy a célunk a második hely megőrzése – mondta Németh, aki a DAC 27. vezetőedzője. A 47 éves szakember kitért a ViOn erősségeire is. – Filip Balaj az egyik veszélyes fegyvere az aranyosmarótiaknak, rá figyelnünk kell. Továbbá ott van David Hrnčár a pálya szélén. Ő is veszélyt jelent, főleg a kontratámadásoknál, hatékonyan tudja támogatni Balajt, aki sok gólt lő” – összegezte Németh a klub hivatalos honlapjának videójában.

Ramírez szárnyal

Ramírez, a DAC venezuelai csatára a rájátszásra megtalálta a góllövő cipőjét, az utolsó 5 mérkőzésén hétszer talált az ellenfél kapujába, így 15 góllal vezeti a Fortuna Liga góllövőlistáját. Őt 14 találattal pont a Zlaté Moravce csatára, Filip Balaj követi. 

A két gárdának ez lesz a 31. összecsapása, a mérleg a DAC javára billen: a csallóköziek 13 győzelme mellett 7 döntetlen született, a marótiak pedig 10-szer hagyták el győztesen a pályát. Az utóbbi időben azonban egyértelműen a DAC uralja a ViOn otthonában a párharcokat, hiszen a legutóbbi 5 idegenbeli összecsapást megnyerték a sárga-kékek. 
A szezonban a két csapat eddig háromszor találkozott egymással. Az alapszakaszban előbb Aranyosmaróton 2:1-re nyert a DAC, majd a MOL Arénában váratlanul pontokat rabolt a ViOn (1:3), legutóbb, a felsőházi rájátszás első fordulójában hazai pályán már a DAC győzött 2:0-ra.

A mérkőzés játékvezetője Michal Očenáš lesz, az STV 2 pedig élőben közvetíti az összecsapást. ⋌(dac1904.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?