Selyések az „űrben”

Selyések az „űrben”

Az „Irány az űr!” nevű Kárpát-medencei űrkutatási csapatversenyben a komáromi Selye János Gimnáziumot a SpaceTitans csapata képviselte.

 

2020 őszén hirdette meg a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérése alapján az „Irány az űr!” nevű Kárpát-medencei űrkutatási csapatversenyt a magyarországi és határon túli magyar középiskolák részére.

A verseny célja: „Megmutatni, hogy az űrkutatás minden reál tárgy tanításánál alkalmazható hasznos, élő ismeretanyaggal szolgál, és a fizika mellett a kémiai, biológiai, földrajzi, informatikai ismereteket is érdekessé lehet tenni az űr témakörével.” (www.manr.hu; www.iranyazur.hu).

A csapatverseny háromfordulós, az első megmérettetés 2020. november 9. és december 8. között zajlott 91 csapat részvételével. A második fordulóba 37 csapat jutott, amelyet 2021. január 25. és február 25. között szerveztek meg online formában. A komáromi Selye János Gimnáziumot a SpaceTitans csapata képviselte: Szabó Bence, Pleva Levente (mindketten a Selye János Gimnázium II. A osztályos diákjai) és Csányi Balázs („idegenlégiós”, a Pázmány Péter Gimnázium diákja), valamint mentoruk, Szabó Erika (Bence édesanyja). Ők az előkelő 18. helyet szerezték meg, csupán 6 ponttal lemaradva a 67 pontos, 5. helyen végzett, még a harmadik fordulóba jutott csapattól. A döntőt öt csapat részvételével április 10-én rendezték. Gratulálunk a Selye János Gimnázium diákjainak és mentoruknak!

Andruskó Imre
igazgató

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?