Angela Merkel aggodalmát fejezte ki Navalnij egészségi állapota miatt

Angela Merkel

Angela Merkel német kancellár az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének keddi vitanapján elmondott beszédében "rendkívüli aggodalmát" fejezte ki Alekszej Navalnij bebörtönzött orosz ellenzéki politikus egészségi állapota miatt.

"Rendkívül aggódunk Alekszej Navalnij állapota miatt, és a német kormány másokkal együtt azon dolgozik, hogy az orosz ellenzéki politikus megfelelő orvosi ellátásban részesüljön" - fogalmazott Angela Merkel, aki videóhívás keretében kapcsolódott a vitához.

Beszédében hangsúlyozta: Németország megpróbálja kihasználni befolyását a börtönében éhségsztrájkot folytató orosz politikus ügyének rendezésére érdekében. Fontosnak nevezte, hogy az Európa Tanács égisze alatt működő Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) nemrégiben ideiglenes intézkedésként arra szólította fel szerdán Oroszországot, hogy azonnali hatállyal bocsássa szabadon Navalnijt.

Arra vonatkozóan, hogy Oroszország jelentős haderőt vont össze az ukrán határ mentén és az általa elcsatolt Krím-félszigeten, Merkel hangsúlyozta: az orosz katonai mozgások "riasztóan feszült" helyzetet teremtenek.

"Számos konfliktusunk van Oroszországgal, amelyek sajnálatos módon megnehezítik kapcsolatainkat, azonban továbbra is támogatom a párbeszéd fenntartását Moszkvával" - fogalmazott.

Az Északi Áramlat-2 orosz gázvezeték tervezett építésére vonatkozó kérdésre válaszolva a kancellár reményét fejezte ki, hogy Oroszország és más országok között fennálló konfliktusok nem fogják nehezíteni a tárgyalásokat.

Merkel végezetül sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Törökország március 20-án kilépett a nők elleni és családon belüli erőszak megelőzését célzó, az Európa Tanács égisze alatt elfogadott isztambuli egyezményből. A német kancellár a nők jogai biztosításának fontosságát hangsúlyozva arra szólított fel, hogy az egyezményt ez idáig nem ratifikáló tagállamok is csatlakozzanak ahhoz a törekvés sikere érdekében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?