Bajnokok Ligája – Négy között a Manchester City és a Real Madrid

Bajnokok Ligája – Négy között a Manchester City és a Real Madrid

A Manchester City a Borussia Dortmund felett aratott kettős győzelemmel, a Real Madrid pedig hazai győzelme után a Liverpoolban elért gól nélküli döntetlennel harcolta ki a továbbjutást szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A liverpooli találkozó előtt az Anfieldhez érkező madridi csapatbuszt hazai drukkerek százai fütyülték ki, sőt, a jármű egyik ablakát is betörték. A Mersey-parti klub közleményben kért elnézést az esetért, egyben jelezte: a rendőrséggel együttműködve segítik majd az elkövetők előkerítését.

A házigazda kezdte aktívabban a mérkőzést kétgólos hátrányának tudatában, a múlt szombati El Clásicón aratott 2–1-es diadallal hangoló spanyol csapat azonban Thibaut Courtois védéseivel tartotta az eredményt, sőt, Karim Benzema révén kis híján be is talált, ám a francia csatár a kapufát találta el. A játékrész hajrájában a nagy nyomást kifejtő Liverpool támadói hagyták ki egymás után a lehetőségeket.

Fordulás után is többnyire a madridi kapu előtt alakultak ki helyzetek, az utolsó fél órára cserékkel frissítő és támadóbb szellemű felállásra váltó Liverpool, míg a vendégek a labda – ezáltal az eredmény – megtartására törekedtek. A hajrában csak időszakokra volt kiegyenlített a játék, ám a kapuja elé szorított Real Madrid a betegség és sérülés miatt hiányzó hátvédjei ellenére is stabilan védekezett, így kiharcolta a négy közé lépést és továbbra sem vesztett tétmérkőzést január 30-a óta.

A két együttesnek ez volt a nyolcadik egymás elleni összecsapása a legrangosabb európai kupasorozatban, négy Real-siker és három liverpooli diadal mellett először született döntetlen.

A másik szerdai negyeddöntős visszavágón negyedóra után továbbjutásra állt a vendéglátó Dortmund, amely az odavágón jónak mondható, 2–1-es vereséget szenvedett Manchesterben. Ezúttal Jude Bellingham révén előnybe került a Ruhr-vidéki együttes, a – futballstatisztikákkal foglalkozó Opta adatai alapján – a 17 éves és 289 napos angol a BL történetének második legifjabb gólszerzője az egyenes kieséses szakaszban.

Negyven percen át érezhette magát továbbjutónak a Dortmund, tíz perccel a szünet után Rijad Mahrez – kezezésért megítélt büntetőből – egyenlített, így december 12-e óta továbbra is minden idegenbeli meccsén lőtt legalább egy gólt a City. Sőt, egy jobboldali szöglet után Phil Foden 16-oson kívülről eleresztett lövésével nemcsak a továbbjutást, de a kettős győzelmet is megszerezte a manchesteri alakulat.

Az elődöntőben a Manchester City a Paris Saint-Germainnel találkozik, míg a Real Madridra a Chelsea vár majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?