Cigániková: Legjobb lenne abbahagyni az általános tesztelést

Jana Bittó Cigániková
Pozsony |

Az ország szempontjából az lenne a legjobb, ha abbahagynánk az országos antigéntesztelést. Csak bizonyos esetekben kellene tesztelni – véli Jana Bittó Cigániková (SaS), a parlament egészségügyi bizottságának elnöke. Bittó Cigániková rámutatott, milyen költségekkel jár az általános tesztelés, és hány fertőzöttet lehet így azonosítani.

A koalíciós képviselő tájékoztatása szerint az elmúlt hétvégén 909 187 antigéntesztet végeztek az országban, és 2644 fertőzöttet találtak. „Ha az államnak tíz eurójába kerül egy teszt elvégzése, akkor ez alatt a két nap alatt több mint kilencmillió eurót költöttünk erre. Vagyis egyetlen fertőzött megtalálása 3438 euróba kerül, és akkor még nem beszéltünk a 0,29 százalékos fertőzöttség mellett az esetleg hibás tesztekről és a hamis a pozitivitásról” – mondta.

Bittó Cigániková szerint inkább a fertőzöttek és a betegek jobb ellátására kellene koncentrálni. Véleménye szerint az általános tesztelés inkább a járványgócokban fontos, illetve az olyan munkahelyeken, ahol sok ember dolgozik.

Értelmét látja a tesztelésnek akkor is, ha valakinek tünetei vannak, illetve fennáll a gyanú, hogy elkapta a Covid-19-betegséget.

Hozzátette, az így megtakarított pénzt az emberek életének megmentésre lehetne fordítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?