SaS: A koalíciós tanácsnak foglalkoznia kell Gyimesi szégyenletes magatartásával

Gyimesi György

Az SaS párt hétfői közleményében „szégyenletesnek” nevezte Gyimesi György (OĽANO) parlamenti képviselőnek a párt és a szlovák külügy képviselői ellen irányuló, támadó hangvételű megnyilvánulásait. Az SaS foglalkozni akar a képviselő „nem megfelelő viselkedésével” a koalíciós tanács ülésén is. A TASR hírügynökséget Ondrej Šprlák pártszóvivő tájékoztatta hétfőn.

„Egy képviselő, aki semmilyen tapasztalattal nem rendelkezik a diplomácia terén, kioktatja és sértegeti a professzionális szlovákiai diplomatákat. Ez túlmegy minden határon, főleg egy olyan ember részéről, akinek inkább azt kellene világosan tisztáznia, hogy mi a helyzet az állampolgárságával” – hangsúlyozta Richard Sulík, az SaS elnöke.

Hozzátette: Gyimesi nem támogatta aláírásával Eduard Heger (OĽANO) miniszterelnök kormányát sem. Úgy véli, Gyimesi magatartása „rosszabb, mint bármelyik ellenzéki képviselőé, annak ellenére, hogy hivatalosan továbbra is egy koalíciós párt tagjának vallja magát”.

Sulík a képviselő magatartását teljességgel elfogadhatatlannak nevezte. „Valószínűleg elfelejtette: parlamenti képviselőként a szlovák alkotmányra esküdött fel, ez azonban nem mentség az arroganciájára” – zárta.

Gyimesi a közösségi hálón közzétett bejegyzéseiben és más megnyilvánulásaiban Martin Klus (SaS) külügyi államtitkárt rendszeresen hungarofóbnak nevezi, emellett bírálja Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminisztert is. A képviselő múlt héten elkísérte Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminisztert Magyarországra, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tárgyaltak a Szputnyik V vakcináról. Gyimesi is részt vett a tárgyaláson, a szlovák külügyi tárcát azonban senki sem képviselte.

Klus és Marián Kéry (Smer), a parlament külügyi bizottságának elnöke Gyimesi magatartását korábban helytelennek nevezték. Az államtitkár szerint a képviselő egyetlen célja nemzetiségi feszültséget kelteni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?