GALÉRIA: Döntetlenezett a DAC a Slovan elleni derbin

Döntetlenezett a DAC a Slovan elleni derbin

2:2-es döntetlennel végződött a DAC–Slovan rangadó a labdarúgó Fortuna Ligában, amely során a videóbíró is több alkalommal főszerepbe került.

Galéria

Mindkét csapat komoly hiányzókkal vágott neki a csúcsrangadónak: hazai oldalon a súlyosan sérült Kalmár Zsolt nem léphetett pályára (a nem teljesen egészséges Schäfer már leülhetett a cserepadra), míg a vendégeknél Dominik Greif és ifj. Vladimír Weiss is hiányzott.

Bernd Storck vezetőedző kisebb meglepetésre a zsolnai mérkőzéshez hasonlóan ismét csak a cserepadra nevezte Marko Divkovicot, az eltiltott Müllert Beszkorovajnij pótolta a védelem közepén, míg Sommer védekező középpályásként kapott lehetőséget.

Gyors vendéggól

Rögtön az 5. percben Pauschek kapott nagyszerű indítást, a DAC hálóőre, Jedlička kimozdult és elkaszálta a Slovan védőjét – büntetőhöz jutottak a vendégek, amit Holman Dávid magabiztosan értékesített, 0:1.

A hazaiak először a 10. percben hallattak magukról, egy szöglet után Ramírez fejelt Blackman elé, akinek közeli fejesét bravúrral védte Ružinský kapus: az esetet még a VAR is megvizsgálta, de a labda nem haladt át a gólvonalon.

Ezután inkább a kapuk közti küzdelem dominált, a két csapat közül a Slovan volt a kezdeményezőbb. A 18. percben egy szabadrúgás után Bajric került nagy helyzetbe, de közvetlen közelről fölébombázott – maradt a 0:1, de negyed óra után a DAC egyre inkább beszorult, és De Kamps veszélyes szabadrúgásánál Jedličkának kellett nagyot mentenie.  A 27. percben ismét a vendégek előtt adódott helyzet, de Henty jó helyzetben csak Jedlička ölébe fejelte a labdát.

Fél óra elteltével is folytatódott a Slovan mezőnyfölénye, ehhez képest a 37. percben Andzouana szinte a semmiből egyenlíthetett volna, de kapáslövése elkerülte a kaput. A 40. percben Nono nagyot taszított Christie-Daviesen a tizenhatosban – a walesi légiós azonban rutintalanul nem esett el, a hazaiak hiába reklamáltak büntetőt.

A 43. percben ismét komoly zavart keltett a DAC védelmében egy beívelt labda, de Bozsikov is csak Jedličkát találta el közvetlen közelről. Az első félidő utolsó percében Blackman megindulása után Ramírez került ziccerbe, de mint utólag kiderült, a venezuelai támadó lesen volt.

Összességében megérdemelten vezetett a Slovan 45 perc elteltével. A DAC az első játékrészben elsősorban a középpályán vallott kudarcot, ahol Nebyla és Christie-Davies játékát is sok pontatlanság jellemezte, Balic pedig kissé egykedvűen mozgott a pályán.

Gyors válasz büntetőből

A félidőben Storck cserére szánta el magát, Christie-Davies helyett Taiwo érkezett Ramírez mellé a csatársorba.

A második félidő is Slovan-helyzettel indult, Holman elől az utolsó pillanatban tisztázott Beszkorovajnij. Ezután viszont a mérkőzés során először nyomni kezdett a DAC. Taiwo elesett a tizenhatosban, a játékvezető nem ítélt büntetőt, holott egyértelmű volt a kontaktus az esetnél. Očenáš ezután kijött a partvonalhoz megnézni az esetet, és alapos mérlegelés után – helyesen – büntetőt ítélt. Ramírez magabiztosan bevágta a tizenegyest, egyenlített a DAC.

A gól jót tett a mérkőzés iramának, a dunaszerdahelyiek játéka is felélénkült. Az 59. percben a Slovan előtt adódott nagy lehetőség, Pauschek lövését blokkolni tudták a hazaiak. Az iram ezután ismét kissé visszaesett, rengeteg szabálytalanság tarkította a játékot mindkét oldalon, a helyzetek viszont elmaradtak. A 77. percben megszerezték az előnyt a vendégek, egy szöglet után Nebyla lemaradt Bajricról, aki közelről nem hibázott – 1:2. A gól után a felépült Schäfer András lépett pályára Balic helyére. A 81. percben jöhetett volna a kegyelemdöfés, de Jedlička résen volt Medveděv lövésénél.  A hajrára még Nicolaescut is becserélte Storck. A 88. percben Eric Davis Ramírez fejére varázsolta a labdát, aki közelről a kapuba bólintott –2:2.

Bernd Storck alaposan kikelt magából, amikor a játékvezető csak három percnyi hosszabbítást jelentett be: ennél ugyanis lényegesen többet állt a játék a rengeteg játékmegszakítás miatt, ráadásul a bíró egy DAC-szöglet előtt fújta le a találkozót.

Az utolsó percekben már nem volt újabb helyzet egyik oldalon sem, maradt a 2:2. A pozsonyi címvédő előnye 13 pontos maradt a tabella élén. 

Érdekes

DAC–Slovan 2:2 (0:1)

Góllövők: Ramírez (53., 11-esből, 88.), ill. Holman (6., 11-esből), Bajric (77.)

 

Játékvezető: Očenáš. Sárga lap: Jedlička, Nebyla, ill. Holman

 

DAC: Jedlička–Blackman, Beszkorovajnij, Kružliak, Davies–Sommer, Balic, Nebyla (82. Nicolaescu), Christie-Davies (46. Taiwo)–Andzouana (68. Divkovic), Ramírez.

 

SLOVAN: Ružinský–Pauschek, Bajric, Bozsikov, Medveděv–Nono, De Kamps, Cavric (71. Daniel)–Holman (71. Strelec), Moha, Henty (84. Abena).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?