A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobrot építenek egy brazil kisvárosban

A rióinál is nagyobb, a talapzattal együtt 43 méter magas Krisztus-szobrot építenek a brazíliai Encantadóban. A Rio de Janeiro fölé magasodó világhírű Megváltó Krisztus-szobor „mindössze” 38 méter magas.

A 2019 óta épülő monumentális encantadói Oltalmazó Krisztus-szoborra a héten helyezték fel a fejet. Az új szoborban lesz lift és kilátó is.

Az Oltalmazó Krisztus gigantikus szobra a Porto Alegrétől, Rio Grande do Sul állam fővárosától 145 kilométerre fekvő, 22 ezer lakosú városban épül, és a tervek szerint az év végére készül el.

A környékbeliek vallási buzgalmának fokozására és a térség idegenforgalmának fellendítésére hivatott projekt atyja Adroaldo Conzatti néhai polgármester, aki márciusban hunyt el koronavírus-fertőzésben, az építkezést a Krisztus Barátai Egyesült koordinálja.

A szoborállítás átszámítva több mint 100 millió forintba kerülő költségét az egyesület szerint kizárólag adományokból fedezik, az adományozói kedve fellendítése céljából egy autót sorsolnak ki az adakozók között. A mű alkotói apa és fia, Genesio és Markus Moura szobrászok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?