GALÉRIA: Magyarország a magasból

Magyarország a magasból

Látta már felülről a Hortobágyot, a Balatont vagy a Bokodi-tavat? Ismerje meg Magyarország elbűvölő, eddig rejtve maradt arcait!

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában Magyarországot is bemutatja felülről! Lenyűgöző légi felvételeket láthatunk egyebek mellett a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a szigligeti várról, a Balatonról, a Bokodi-tóról és Szentkirályszabadjáról is. A Magyarországról készült epizódot 30 országban vetítik le.

A National Geographic Európa a magasból című sorozata kontinensünk gyönyörű és sokszínű országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország – világhírű vagy épp alig ismert – természeti, kulturális és építészeti értékeit csodálhatjuk meg ritka és egyedi szemszögből.

Az epizódok látványos légi utazások formájában tárják elénk a modern 21. századi Európa izgalmas portréját – de közben a múltba is visszatekintünk a korábbi évszázadok kulturális és építészeti értékeinek megcsodálásával, és számtalan olyan lenyűgöző természeti tájra is ellátogatunk, melyet máig érintetlenül, a maga eredeti szépségében hagyott meg az ember.

A Magyarországról szóló epizódba a National Geographic nemzetközi csapata olyan kivételes épületeket, tájakat választott be, amelyek az ország büszkeségének számítanak, és felülről, a magasból fotózva különösen lenyűgöző látványt nyújtanak.
Az epizód bemutatja a Zsolnay építészeti kerámiával fedett hatalmas épületeket: a századforduló évtizedeiben a Zsolnay építészeti kerámia meghatározó jelentőségűvé vált Budapesten és vidéken is. Ilyen kerámia borítja például a Mátyás-templom tetejét, a Szilágyi Dezső téri templomot, a Szent László- templomot vagy a Magyar Állami Földtani Intézetet is.

Galéria

Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát is filmre vette felülről a NatGeo, továbbá megismerhetjük a laktanya történetét is. A laktanya 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. Ez az ország „szellemvárosa”, nem csoda, hogy helyet kapott a magyarországi részben.

A National Geographic csapatát lenyűgözte a Hortobágy, a Bokodi-tó és a Balaton is, ezért ott is forgattak. Légi felvételeken örökítették meg a hatalmas kiterjedésű hortobágyi pusztát és a szürkemarha-csorda legelészését. Magyarország legszebb helyei közé tartozik a Bokodi-tó, amit „lebegő falunak” is neveznek: a NatGeo riporterei a légi felvételek készítése mellett még a horgászókat is meginterjúvolták arról, milyen az élet a tavon.

Mindezeken kívül gyönyörű képeket láthatunk az ország termálfürdőiről, hatalmas kastélyairól, a Városligetről és a soproni tv-toronyról is. Egy különleges látványtervezési technológiának köszönhetően az epizódban 3D-ben lesz látható, milyen lehetett régen a szigligeti vár!
A magyarországi rész április 11-én este kilenc órakor látható a National Geographic csatornán. A sorozat többi epizódja: minden vasárnap este kilenckor.

(OTS/National Geographic)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?