Újabb csúcsrangadó vár a DAC-ra

dac

Vasárnap 16.00-kor harmadszor csap össze a DAC és a Slovan a labdarúgó Fortuna Liga idei kiírásában. A dunaszerdahelyiek Kalmár és Schäfer nélkül, de a hétközi kupasikertől felbuzdulva fogadják a nagy riválist a MOL Arénában.

A DAC részben tartalékos kezdőcsapattal győzte le 3:1-re a rózsahegyieket a Slovnaft Cup szerdai, zólyomi nyolcaddöntőjében. A találkozón Bernd Storck vezetőedző az alapemberek közül Blackmant és Müllert csak csereként küldte pályára, míg Ramírez és Christie-Davis egyáltalán nem kapott lehetőséget. Müller kivételével (aki sárga lapok miatti eltiltását tölti) a többiek valószínűleg ott lesznek vasárnap a Slovan elleni csúcsrangadón a kezdőcsapatban, az viszont biztos, hogy a német trénernek három magyar játékosát, a súlyosan sérült Kalmár Zsoltot, valamint a lábadozó Schäfert és Vidát nélkülöznie kell.

Kalmár és Schäfer hiánya miatt előzetesen szokatlanul sok a kérdőjel a csapat összeállítását illetően: kérdés például, hogy a középpályán Storck melyik játékosának szavaz bizalmat Balic és Christie Davies mellett, de az sem egyértelmű, hogy az Andzouna–Divkovic–Nicolaescu hármasból ki fogja támogatni Ramírezt. „Jó hangulatban várhatjuk a Slovan elleni bajnoki meccset. A Slovan nagy riválisunk, és szeretnénk ellenük jó eredményt elérni. Tudjuk, hogy nemcsak 11 jó játékosunk van, hanem akár 16-17ˮ – fogalmazott Storck a rózsahegyiek elleni mérkőzés után.

A Slovan és a DAC mindössze néhány héttel ezelőtt, az alapszakasz utolsó fordulójában találkozott egymással utoljára: akkor a Slovan magabiztosan győzött 3:1-re hazai pályán (elsősorban ifj. Vladimír Weiss duplájának köszönhetően), dunaszerdahelyi részről Marko Divkovic volt eredményes. A két csapat első szezonbeli találkozója 1:1-es döntetlennel zárult a MOL Arénában, akkor Andrija Balic talált be a sárga-kékek részéről.

A Slovan meggyőző, 13 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot a DAC előtt, és formája továbbra is meggyőző: az égszínkékek a felsőházi rájátszás eddigi három fordulójában hét pontot gyűjtöttek és összesen 12 gólt lőttek, emellett övék a bajnokság leggólerősebb csapata és a legjobb védelme. A dunaszerdahelyiek eddig 4 ponttal gazdagodtak a playoffban, az aranyosmarótiak feletti 2:0-s győzelem után kikaptak Nagyszombatban (3:2) és döntetleneztek Zsolnán (3:3).

„A legfontosabb mérkőzések gyakran fejben dőlnek el. Dunaszerdahelyen mindig nehéz játszani, ott még erősebb a DAC. Több remek támadójátékosuk is van. Tudjuk, mit jelentene számunkra egy esetleges győzelem – mondta Kenan Bajric, a Slovan szlovén védője a klub honlapjának, utalva arra, hogy ha a Slovan győzne, 16 pontosra nőne az előnye 6 fordulóval a bajnokság vége előtt, azaz már a DAC utáni következő bajnokin, a nagyszombatiak ellenin eldönthetnék az aranyérem sorsát.

A mérkőzésen Očenáš játékvezető fújja a sípot, és a M4 Sport+ és az Orange Sport 2 élőben közvetíti.

(lz, dac1904.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?