Priaxor® - Hozza ki a legtöbbet minden hektárból

BASF

Az árpát egészségesnek és erősnek kell tartani az egész szezonban. A beteg növények nem hatékonyak, és nem tudják elérni a maximális hozamot. A fungicid-alkalmazással a potenciális termés 30-50%-át meg lehet védeni a kezeletlen területhez képest.

A tavalyi gombaölő újdonság, a Priaxor® EC ehhez ideális partner, mivel egyesíti a betegségek elleni átfogó megelőző és gyógyító hatást, amely pozitívan hat a növény vitalitására, ellenállóbbá téve azt a külső stressz-faktorokkal szemben, mint például az aszály. Az eredmény magasabb és egészségesebb termés.

Néhány évvel ezelőtt egy jelentős befektetés eredménye volt az új hatóanyag, a fluxapyroxad, ismertebb nevén Xemium®. 2011-ben fedezték fel a 3. generációs karboxamidok (SDHI) első anyagaként. Kiváló a hatása a gomba kórokozóira, a növényi szövetekben pedig rendkívüli mobilitás jellemzi, ami meglepően magas szintű gyógyító tulajdonságokat kölcsönöz neki. A bevált piraklosztrobinnal együtt a Priaxor® EC gombaölő szer része, amelyet tavaly próbálhattak ki először a gazdák. Tapasztalataik az értékesítés első évében alátámasztják a készítmény kivételes minőségét, amely kulcsfontosságú tényező a hatóanyagok effektivitásában minden időjárási körülmények között. Az alkalmazás után extra erősen megtapad a leveleken és szétterül rajtuk. Ez a hatóanyagok gyors behatolásához vezet a szövetekbe. Ennek eredményeként magasabb a biológiai hatékonyság a versenytárs SDHI-alapú fungicidekhez képest, és kedvezőtlen időjárási körülmények között is biztosítja a hatást.

Kezeletlen kontroll, ŠS Vígľaš-Pstruša (Fotó: 2018.06.22.)

 

Priaxor 1,0 l/ha, kijuttatás a zászlós levélre (Fotó: 2018.06.22.)

A Szlovák Köztársaságban 2018 és 2020 között végzett kísérletek  eredményei a Priaxor alkalmazás magas hatékonyságára és gazdasági megtérülésére utalnak. A Priaxor® 1,0 l/ha alkalmazásával a védett állományok átlagosan 0,6 t/ha-al hoztak több termést, ami 94,6 €/ha többletet jelent. Amikor a Priaxor® gombaölőt a technológiában a nem permetszerű Systiva® gombaölővel együtt alkalmazták, amelyet már vetőmag csávázásánál adagolnak, a termésmennyiség összesen 1,1 t/ha-al hozott többet, ami további 173,5 eurót jelent hektáronként. A kiváló hatékonyságot megerősítik a ŠS Vígľaš-Pstruša kísérleti állomás felvételei is, ahol egy gyönyörű, egészséges állományt láthatunk egészséges levélfelülettel. Az eredmények és a szemrevételezés ismét megerősítette a vásárlói tapasztalatokat arról, hogy a Priaxor® EC kiváló gombaölő szer minden fontos betegség ellen, jótékony hatással van a fiziológiai folyamatokra, és nemcsak a búzában.

Használata nagyon egyszerű, az ajánlott adag 1 l/ha. A legjobb eredményeket elsősorban megelőző alkalmazásban éri el, lehetőleg a zászlóslevélre kijuttatva két gombaölőszer technológiájának alkalmazásával, vagyis a Priaxor®-t kombinálva a Systiva® gombaölővel. Ez a kombináció gyakorlatilag biztosítja az egészséges növekedést a vegetáció kezdetétől a betakarításig. Ezenkívül a Priaxor gombaölőszer azon termékek csoportjába tartozik, amelyek pozitív hatással vannak a növényben zajló fiziológiai folyamatokra, és így kedvezőtlen időjárási körülmények között, például szárazság vagy magas hőmérséklet esetén is biztosíthatják a jó hozamot.

A használat előnyei:

1) A Priaxor® EC egy komplex, nagy teljesítményű gombaölőszer, erős gyógyító hatással

2) A rendkívül modern összetétel biztosítja a hatás stabilitását még rosszabb időjárási körülmények között is

3) Pozitív hatással van a hozamra a növény fiziológiájára gyakorolt pozitív hatásnak köszönhetően is, amikoris biztosítja a jobb víz- és tápanyaggazdálkodást

4) A Priaxor® EC, bár színvonalon felüli kezelésről van szó, nagyon jó áron érhető el, amely jelentősen különbözik az SDHI komponenseket tartalmazó versenytárs fungicidjeitől.

Ing. Václav Nedvěd, Ph.D., BASF spol. s r.o.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?