Idén is elfelejthetjük a Pohoda fesztivált

dd
Trencsén |

A járvány miatt immár másodszor marad el hazánk legnagyobb nyári összművészeti rendezvénye, a trencséni Pohoda fesztivál. 

„Sajnáljuk, de döntésünk, amelyet szakemberekkel egyeztetve hoztunk meg, elengedhetetlennek és helyesnek tűnik” – közölte ma Michal Kaščák fő szervező, hozzátéve, hogy ugyanakkor megkezdték a Pohoda on the Ground elnevezésű online eseménysorozat előkészületeit. Ez a tavalyi Pohoda in the Air-hez hasonló program lesz, a fesztivál helyszínről, a trencséni repülőtérről közvetítve, nézők nélkül, vagy minimális létszámú közönséggel. A pontos részleteket a későbbiekben ismertetik. 

A Pohoda szervezői január óta figyelték a járványhelyzet alakulását, és szinte havonta dolgoztak ki új alternatívát annak érdekében, hogy megrendezhessék a fesztivált az eredetileg tervezett időpontban, július 8. és 10 között. Kezdetben abban bíztak, hogy nyár elejére Szlovákiában sikerül elérni a nyájimmunitást, illetve hogy a 18 – 40 év közötti elsődleges célközönségük már be lesz oltva a fesztivál kezdetéig. Később felmerült annak lehetősége is, hogy a helyszínre érkezőket a bejáratnál tesztelnék, illetve a rendezvénysátrakban is érvényes lesz a kötelező távolságtartás. 
Definitív döntést március végére ígértek a szervezők – tavaly már március utolsó hetében bejelentették, hogy elmarad, illetve egy évet csúszik a Pohoda fesztivál. 

A tavalyi rendezvényre meghívott külföldi fellépők kilencven százalékát időközben sikerült lekötniük az egy évvel későbbi, azaz idei időpontra, így a meghirdetett program lényegében nem változott volna. A szervezők szerint jövőre ez már nem feltétlenül lesz így, mivel a Brexit miatt a brit zenekarok és előadók többségének le kell mondania az európai szereplésekről. A kötelező vízumok és egyéb plusz költségek miatt a jövőben keveseknek éri majd meg a kontinensen turnézni, vagy fesztiválokon fellépni, mert sem a gázsikat, sem pedig a jegyárakat nem lehet tovább emelni – főleg a járvány utáni időszakban, amikor az emberek zömének eleve kevesebb pénze lesz kultúrára. 

A 24. Pohoda fesztivál új dátuma 2022. július 7 – 9., a megváltott jegyek valamennyi típusa érvényes erre az időpontra, de vissza is válthatóak (részletek a www.pohodafestival.sk címen.) A szervezők mai közleményükben hangsúlyozták, hogy a közönség úgy támogathatja leginkább a munkájukat, ha nem váltják vissza már meglévő jegyüket. Ugyanakkor jelenleg még kérdéses, megrendezhető-e egyáltalán az elkövetkező években egy harmincezer embert befogadó fesztivál, vagy több kisebb rendezvényben kell gondolkodniuk.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?