Várólistásokat is oltanak Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely
Dunaszerdahely |

A hétvégén folytatódott a szűrés és a koronavírus elleni oltás a tesztelőhelyeken, valamint a megyei oltópontokon. Először alkalmazták a várólistát a megyei oltóhelyeken, így a fiatalabb krónikus betegek is vakcinához juthattak.

Az ünnep miatt csak szombaton tartottak nyitva a központok, ahol először fogadták a cakarentt.sk-n kialakított várólistára jelentkező krónikus betegeket. Közel négyezer-háromszázan kapták meg az AstraZeneca Covid-19 elleni vakcináját a három megyei oltóponton, Nagyszombatban, Szakolcán és Dunaszerdahelyen. A legtöbben a csallóközi központban jutottak oltáshoz, több mint ezerhatszázan. Háromszázötven krónikus beteg kapta meg a védettséget adó vakcinát. A megyei honlapon a 18 évnél idősebb egészségkárosult, vagy krónikus beteg lakók jelentkezhetnek a várólistára, valamint olyan 50 évnél idősebb emberek, akik munkájuk miatt közvetlen kapcsolatba kerülnek vevőkkel, utasokkal. Az eredeti tervek szerint több embert várhattak szombaton a megyei oltópontokra, ugyanis voltak olyanok, akik a szombati időpontot jelző üzenet után újabbat kaptak – jövő heti időponttal. Így járt egy olvasónk is, akit szerdán értesítettek arról, hogy szombaton megkapja a vakcinát a dunaszerdahelyi oltóponton. Csütörtökön azonban egy újabb SMS-ben már egy héttel későbbi időpontot tüntettek fel.

„Az egészségügyi minisztérium tudakozó vonalán kértem tájékoztatást, azt közölték, hogy a második SMS érvényes, így most szombaton az elsők között kaphatom meg a vakcinát” – közölte olvasónk.

Dunaszerdahelyen egynaposra rövidült a tesztelés a húsvét miatt, de megduplázták a szűrőállomások kapacitását, így 5222 mintavételt végeztek el, közülük 4 mutatott pozitív eredményt. A városban tovább csökkent a fertőzöttségi arány, ami a hétvégi eredmények szerint 0,076 százalék. Bősön az egy héttel ezelőtti növekvő tendencia után ismét jelentősen visszaesett a pozitív személyek aránya, 0,03 százalékos fertőzöttségi szinttel zárták a húsvéti tesztelést. 3258-ból egy minta volt pozitív, míg az előző héten hét fertőzöttet szűrtek ki. 

A járásban működő 15 állandó mintavételi pontok nagy részébe már nem lehet online időpontot foglalni. Az egészségügyi minisztérium honlapján olvasható információk szerint Dunaszerdahelyen csak a kórházban él az online előjegyzés az antigéntesztelésre. Nagymegyeren a város által üzemeltetett mintavételi helyen, Somorján négy tesztponton lehet továbbra is regisztrálni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?