Nem fogja blokkolni a Twittert az orosz médiahatóság

Twitter

Május 15-ig meghosszabbította a fotók és videók forgalmának lassítását a Twitteren az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság (Roszkomnadzor), ugyanakkor közölte, hogy nem tér át a hozzáférés teljes blokkolására, mert a közösségi mikroblog-szolgáltató változtatott oroszországi moderálásának alapelvein és sebességén.

A Twitter hétfőn közölte, hogy április 1-jén „konstruktív párbeszédet” folytatott a Roszkomnadzorral a törvénytelen tartalmak közös eltávolításáról. A cég leszögezte, hogy nem tolerálja a gyermekek szexuális kizsákmányolását, szabályaival ellentétesnek minősítette az öngyilkosságra és az önkárosításra való ösztönzést és megfogadta, hogy nem engedi meg szolgáltatásának felhasználását az orosz törvényekkel ellentétes célokra.

Az orosz hatóság hétfői közleménye szerint meghosszabbította a kifogásolt tartalmak törlésére adott időt, ezt követően pedig meg fogja szüntetni a korlátozást. A Roszkomnadzor március 16-án figyelmeztette a Twittert, hogy blokkolni fogja a szolgáltatásához való oroszországi hozzáférést, ha egy hónapon belül nem távolítja el a kifogásolt tartalmakat.

A hatóság március 10-től lassította le a fotók és videók forgalmát, arra hivatkozva, hogy az amerikai szolgáltató 2017 óta nem teljesíti az arra vonatkozó kérését, hogy távolítsa el az öngyilkosságra buzdító, valamint gyerekpornográfiát tartalmazó és a kábítószerek fogyasztásához tanácsokat adó anyagokat. A Roszkomnadzor 3168 bejegyzés ellen emelt kifogást, ezek közül a Twitter március 10. óta mintegy 1900-at eltávolított.  

A Twitterre az elmúlt hetekben meghozott három bírósági ítélet  8,9 millió rubel bírságot rótt ki, amiért a cég nem volt hajlandó eltávolítani a fiatalkorúakat nem engedélyezett tüntetésen való részvételre buzdító bejegyzéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?