Szombaton akár bajnokok is lehetnek a komáromi röplabdázók

komáromi röpisek

Ha a férfiextraliga döntőjének mai (18.00) harmadik meccsén is legyőzi a komáromi röplabdacsapat a Myjavát, története első bajnoki címét ünnepelheti.

A finálé második mérkőzésén ugyanis Komáromban a Duna-partiak szoros játszmák után megismételték miavai 3:1-es győzelmüket szerda este.

A vendégek játékán az első labdamenetek láttán érzékelhető volt, hogy Komáromban szeretnének egyenlíteni az egyik fél három győzelméig tartó párharcban. Az első játszmát koncentráltan és szervezetten kezdték, Ogurčákéknak minden tudásukra szükség volt, hogy megállítsák őket. Ez sikerült, és a játszmát a komáromiak nyerték a lehető legszorosabban 25: 23-ra – 1:0.

A második szett is hasonló volt, de a végjátékban a miavaiak nem tudták úgy megszorongatni Robin Pělucha vezetőedző legénységét, mint az első játékrészben. 14:14-nél a komáromiak edzője ekkor pályára küldte a hazai nevelésű, fiatal, bal kézzel félelmetesen szerváló Százvai Ádámot, aki három szervájából két foghatatlan ászt ütött, amellyel megalapozta a Duna-partiak négypontos játszmagyőzelmét 25:21-gyel – 2:0.

A harmadik játszmában – ahogy az biztos vezetés után lenni szokott –, lazult a hazaiak koncentrációja, és 25:20-szal (1:2) szépített a Myjava.

A negyedik szett hozta a legnagyobb küzdelmet. Voltak új, ötletes és ravasz megoldások, egészen veszélyes mentések is. A nagy csatában a komáromiak kerekedtek felül, nem kis izgalmak kíséretében 25:23-ra nyerték a játszmát, a meccset 3:1-re.

Pělucha így vélekedett a nagy csatáról: „Nehéz mérkőzés volt, ezt vártuk. Fiatal és minőségi játékra képes csapatot győztünk le, amelynek a teljesítménye felfelé ível. Voltak hibáink ezen a meccsen is, de ahol nagy a tét, ott a hibák is megjelennek. A csapatunk helytállt most is, gratulálok a fiúknak. A harmadik mérkőzésen is a győzelemért akarunk játszani Myjaván.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?