Saját teljesítményükre figyelnek az érsekújvári hokisok a playoffban

újvári hokisok
Érsekújvár |

Három év elteltével, története során harmadszor jutott be a Tipos Extraliga playoffjába az érsekújvári jégkorongklub, amely a kassaiak selejtezős legyőzése után (3:1) pénteken a zólyomiak ellen kezdi meg a negyeddöntős sorozatot.

Az érsekújváriak legutóbb a 2017/2018-as szezonban tapasztalhatták meg a playoff légkörét. Akkor is az alapszakaszgyőztessel találkoztak az első fordulóban, a régiós rivális nyitraiak azonban esélyt sem adtak a zöld-fehéreknek, és 4:0-s összesítéssel mentek tovább.

A mostani első zólyomiak eltérő helyzetben fogadhatják őket pénteken (16.30) és szombaton (15.00), a sorozat első két mérkőzésén: a lebonyolítás miatt ugyanis majdnem két hete nem játszottak, míg az érsekújváriak a playoff-selejtezőben meccsritmusban maradtak. „Ezzel a ténnyel nem foglalkozom. Nem tartok tőle, hogy túl hosszú lett volna a szünet. Kellően tapasztalt csapatunk van ahhoz, hogy tudja, milyen helyzetben hogyan reagáljon – nyilatkozta klubja honlapjának Peter Oremus, a zólyomiak vezetőedzője. – Az érsekújváriak háromszor legyőzték a kassaiakat, ami sosem egyszerű, neves klubról van szó. Tudjuk, mik az ellenfelünk erősségei.” 

Oremus helyett ezeket Juraj Jurík, az érsekújváriak csapatkapitánya sorolta fel a sportnapilapnak adott interjújában: remek kapusteljesítmény, kellő agresszivitás a párharcokban, vállalva a keményebb ütésváltásokat is, valamint hatékony támadásbefejezések. 

Érdekes

A műsor

Április 2., péntek, 16.30: Zvolen–Nové Zámky
Április 3., szombat, 15.00: Zvolen–Nové Zámky
Április 6., kedd, 18.00: Nové Zámky–Zvolen
Április 7., szerda, 15.00: Nové Zámky–Zvolen
Április 9., péntek, 18.00: Zvolen–Nové Zámky
Ápr. 11., vasárnap, 18.00: Nové Zámky–Zvolen
Április 13., kedd, 18.00: Zvolen–Nové Zámky

A sorozat az egyik fél 4. győzelemig tart.

„Célul tűztük ki, hogy a szérián belül is folyamatosan javuljunk. Az első meccsen nem játszottunk jól, de az tökéletes volt arra, hogy lássuk azt az utat, amelyen haladnunk kellene, ha sikeresek akarunk lenni. Ezután már kilenc, viszonylag hasonló, kiváló harmadot produkáltunk. Fontos volt, hogy mind a négy sorunk kiegyensúlyozottan teljesített, így volt módom variálni, a kellő helyzetekben rendelkezésre állt elég energia és ember”– mondta lapunknak Majoross Gergely, az érsekújváriak vezetőedzője a kassaiak 3:1-es búcsúztatásával kapcsolatban. 

A szakember szerint a negyeddöntő előtt sem az ellenféllel, a zólyomiakkal fognak foglalkozni. „Ebbe a sorozatba is úgy megyünk bele, hogy számunkra siker, ha a lehető legmagasabb szinten tudunk teljesíteni, ez lesz a fókuszban. Ha helyes mentalitással fogunk játszani, az az eredményekben is megmutatkozik majd. Persze fel kell készülnünk, hogy lesznek jobb sorcserék és rosszabb sorcserék, jobb harmadok és rosszabb harmadok, győzelmek és vereségek, de ez a playoff.”

Az alapszakaszban háromszor találkozott egymással a két gárda, mindhárom meccset a közép-szlovákiai együttes nyerte: egyszer hosszabbítás után 4:3-ra, kétszer pedig a rendes játékidőben (2:0 és 5:1). Az elődöntőbe jutásért viszont ezt négyszer kell megtennie az egyik csapatnak. „A nyolc közé jutással már teljesítettük a szezon előtt kitűzött célunkat, ráadásul egy nagy klubot búcsúztattunk. A playoffban az alapszakaszgyőztes zólyomiak az egyértelmű favorit, de épp ezért nincs mit veszítenünk, nem feltett kézzel fogunk a jégre lépni” – tette hozzá Jurík, aki a 2015/16-os idényben viselte a zólyomiak mezét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?