Megújul Google Térkép: a leginkább környezetkímélő útvonalakat mutatja majd

útvonal

Előbb az Egyesült Államokban állnak át, aztán világszerte bevezetik az újítást.

A klímaváltozás elleni harc jegyében átalakítja Térkép-alkalmazásának navigációs rendszerét a Google. A jövőben tehát úgy tervez majd útvonalat, hogy a felhasználók útjuk során a lehető legkisebb szénlábnyomot hagyják.

A jövőben az alkalmazás a leginkább környezetbarát útvonalat dobja majd ki alapértelmezettként, de azt is jelezni fogja, ha akad olyan, amelyen jóval gyorsabban célhoz lehet érni. A rendszer a becsült károsanyag-kibocsátást is megmutatja majd, így a felhasználó annak alapján dönthet, hogy melyiket választja.

Az új funkciót nem lesz kötelező használni, aki nem kíváncsi a környezetbarát opcióra, lekapcsolhatja.

Ahhoz, hogy a rendszer meg tudja becsülni a károsanyag-kibocsátás várható mennyiségét, a Google különböző autótípusok különböző utakon elvégzett tesztjeinek adatait veszi alapul. Ehhez jelenleg az amerikai Nemzeti Megújulóenergia-laboratóriumtól (NREL) kap információkat.

Az olyan tényezőket, mint az emelkedők és a lejtők hatása, a Street View alkalmazásban gyűjtött, valamint műholdképek alapján vizsgálják.

(hvg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?