Mikulec: Kulcsszerepet játszik az idei húsvét a világjárvány elleni küzdelemben

Roman Mikulec

A húsvéti ünnepek alatti elővigyázatosság kulcsfontosságú a Covid-pandémia elleni küzdelem szempontjából, véli Roman Mikulec (OĽANO).

A belügyminiszter a szerdai kormányülés előtt arra kérte az embereket, hogy az ünnepek alatt ne utazzanak sehova, és tartsák be az óvintézkedéseket. „Ha kitartunk, hiszem, hogy sikerülhet véglegesen megtörni a járványgörbét” – tette hozzá.

A tárcavezető megerősítette, hogy az ünnepek alatt fokozott rendőri ellenőrzésekkel kell számolni az országhatárokon és a járások közötti határokon is. Kilátásba helyezte egyes óvintézkedések pontosítását. Példaként a tesztelést említette.

Mikulec úgy véli, Eduard Heger (OĽANO) megbízott miniszterelnöktől függ, hogy terítékre kerül-e a templomok esetleges megnyitásának kérdése. „Én azt mondom, hogy még tartsunk ki” – tette hozzá.

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes a templomnyitással kapcsolatban kijelentette: az ülés előtt semmilyen, erre vonatkozó tervezetet nem kaptak. Megjegyezte, hogy eddig csak az individuális templomlátogatásról volt szó. „A húsvét a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe. El tudom képzelni, hogy engedélyezve lesz a templomok individuális látogatása” – fűzte hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?