Svédországban egyre többen kerülnek intenzív osztályra

kórház k

Kilenc százalékkal növekedett Svédországban a Covid-19 betegséggel intenzív osztályra kerülők száma az előző héthez képest – közölték a svéd egészségügyi hatóságok kedden.

Péntek óta a koronavírus-járvány harmadik hullámával küzdő skandináv országban 16 427 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, míg az azt megelőző hét azonos időszakában számuk 14 063 volt.

Jelenleg 1552 fertőzöttet kezelnek kórházban, közülük valamivel több mint háromszáz pácienst intenzív osztályokon ápolnak.

„Már hosszú ideje jelentős nyomás nehezedik az egészségügyi ellátórendszerre” – mondta Taha Alexandersson, az országos egészségügyi és népjóléti testület tisztségviselője sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy a járvány további terjedésével ez a nyomás csak fokozódni fog.

A nap folyamán a svéd egészségügyi hatóság azt javasolta a kormánynak, hogy halassza el az egyes korlátozások tervezett feloldását. A kormány egyebek között azt fontolgatta, hogy nagyobb látogatói számot engedélyez a vidámparkokban, a koncerteken és a labdarúgó mérkőzéseken.

Svédország viszonylag lazább korlátozásokkal és lakossági felhívásokkal különutas, egyben vitatott megoldást választott a járvány elleni küzdelemben. Az ország vezetése a tilalmak helyett mindvégig inkább az ajánlásokra és az egyéni felelősségre helyezte a hangsúlyt.

A tízmillió lakosú országban 795 839 fertőzöttje és 13 433 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem legfrissebb adatai szerint.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?