Mikas: Van rá remény, hogy javulni fog a járványhelyzet

Ján Mikas
Pozsony |

Van rá remény, hogy javulni fog a járványhelyzet Szlovákiában – írta nyílt levelében Ján Mikas országos tiszti főorvos, de hozzátette, ez attól függ, hogy fog viselkedni a lakosság a húsvéti ünnepek alatt.

A tiszti főorvos rámutatott, hogy az egy éve tartó világjárvány rányomta a bélyegét az egész társadalomra, és az eredetileg rövid távra tervezett intézkedések hosszabb ideig maradtak érvényben. Mikas azt írta, nagyon nehezek voltak az elmúlt hónapok, a kórházak tele voltak fertőzöttekkel, és több ezer olyan család van, amely a járvány miatt elvesztette szeretteit. Pontosan abba a helyzetbe kerültünk, amitől féltünk.

Mikas szerint a legfrissebb statisztikák óvatos optimizmusra adnak okot. „Kiderült, hogy van esély a helyzet javulására, ami bizakodásra ad okot ez után a hosszú és nehéz időszak után. Ahhoz azonban, hogy ez a pozitív tendencia beigazolódjon, most össze kell fognunk és fegyelmezettnek kell lennünk” – fogalmazott.

Mikas hozzátette, megérti, hogy nehéz lesz lemondani arról, hogy találkozzunk a családdal és a barátokkal, a közös ünneplésről, a locsolkodásról. „De meg kell tennünk. Karácsony után mindannyian láthattuk, milyen nagy árat kellett fizetnünk néhány gondtalan napért. Ne hagyjuk, hogy ez megismétlődjön” – hangsúlyozta az országos tiszti főorvos.

Ján Mikas arra kéri az embereket, hogy ebben a kritikus pillanatban védekezzenek a fertőzés ellen, és ne terjesszék tovább a járványt a családjukban. Rámutatott, hogy csak a fegyelem vezethet a helyzet javulásához, ahhoz, hogy a gyerekek visszatérhessenek az iskolába, és a korlátozásokat lassan enyhíteni lehessen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?