Szigorúbban ellenőrzik az érsekújvári kórházba érkezőket

Szigorúbban ellenőrzik az érsekújvári kórházba érkezőket
Érsekújvár |

Az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet válságstábja kötelezővé teszi az egészségügyi központba érkezőknek a 72 óránál nem régebbi antigénteszt felmutatását.

Ugyanez a szabály vonatkozik a kórházba érkező pácienst kísérő személyre. Egy felnőtt személynél többen nem kísérhetik a vizsgálatra érkezőt. Az érvényes negatív antigénteszt felmutatását kérik azoktól is, akik már megkapták az első, illetve a második védőoltást. A március 29-től érvényes szigorítást a kórházban kezelt betegek érdekében később módosíthatják, akár szigoríthatják is.

Ján Baček kórházi szóvivő arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kórház koronavírus osztályán lévő 167 betegágyból jelenleg 102 foglalt, ami 61 százalékot jelent. A reprofilizált tizenharmadik és nyolcadik emeleten 112 elkülönített betegágyból jelenleg 74 foglalt. A koronavírus-gyanús betegek a főépület ötödik emeletén vannak elhelyezve, a 25 betegágyból 16 foglalt. A vörös Covid-zónában tizennégy betegágyból tíz foglalt, ebből nyolc beteg lélegeztető gépre szorul. A fehér Covid-zónában hét betegágyból három foglalt.

„Ami a kórház személyzetét illeti, lényegesen jobb a helyzet, mint múlt év végén és az idei év elején. Március 29-én száz alkalmazottunk volt betegszabadságon, vagy karanténban. A kollégák közül jelenleg csupán tizennégyen koronavírus-fertőzöttek”

– egészítette kis Baček az elmondottakat. Januárban a kórház több mint nyolcvan dolgozójának volt koronavírus-fertőzése, és száznegyvennyolc fertőzött páciensről gondoskodtak.

Számos köszönőlevelet kapnak az utóbbi időben a már otthoni környezetben lábadozó betegektől, akik rendszerint az egészségügyi dolgozók türelmét, gondoskodását dicsérik, továbbá azt, hogy a hónapok óta rájuk nehezedő nyomást semmilyen módon nem éreztetik a betegekkel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?