Rekordmagas többlet Dunaszerdahelyen

Rekordmagas többlet Dunaszerdahelyen
Dunaszerdahely |

Több beruházás eltolódott, ezért közel hárommillió euró költségvetési többlettel zárta az évet Dunaszerdahely. Az önkormányzati képviselők múlt heti ülésünkön elfogadták a város tavalyi zárszámadását, és a költségvetést is módosították.

Hájos Zoltán polgármester emlékeztetett arra, hogy gazdaságilag nehéz évet zártak, de az önkormányzat gyors intézkedéseinek köszönhetően különösebb nehézségek nélkül átvészelték. Ezt igazolja az is, hogy jelentős többlettel zárták az évet, közel hárommillió eurót halmoztak fel. Ez elsősorban amiatt van, mert eltolódott a tervezett beruházások megvalósítása, és a válságra készülve visszafogták a kiadásokat. A polgármester megjegyezte, hogy a tervek felét sikerült megvalósítani, csak idén kezdődött el a sikabonyi körforgalom építése, és az útjavítások is eltolódtak, de sikerült új járdákat, közvilágítást, parkolót építeni, kerékpárutat jelöltek ki, a Vámbéry tér árkádjainak tetőszerkezetét, valamint számos játszóteret, óvodát, iskolát is felújítottak.

A rekordmagas többlet nagy részét, 2,3 millió eurót a város tartalékalapjába utaltak át. A büdzsé módosításában már feltüntették az állandó koronavírus-tesztelés árát, aktualizálták az oktatási intézmények pénzcsomagjait és a népszámlálással kapcsolatos kiadásokat is. Szerepel benne a korábban jóváhagyott rezidens parkolási rendszer finanszírozása, a karácsonyi díszvilágítás bővítése és egy átjáró építése a Galántai úton. Hakszer Roland városi képviselő hiányolta, hogy a helyiek támogatására nem gondoltak a módosítás során. Szerinte parkolási engedménnyel, adókedvezményekkel lehetett volna enyhíteni a lakókra nehezedő nyomást. Rámutatott, hogy a parkolási rendszer reformja keretében csak kijelölik az új helyeket, nem megépítik azokat, mindezt közel 82 ezer euróból. A képviselő a szabadidőpark tervezett revitalizációját is kritizálta, mivel szerinte két hónap alatt 1,3 millióról 1,5 millióra emelkedett a park felújítására szánt keret, amelyhez még egy 200 ezer eurós tétel is társul. „Sajnálom, hogy a módosítás közvetlenül nem foglalkozik a dunaszerdahelyiekkel” – jegyzete meg Hakszer.

Hájos Zoltán azzal érvelt, hogy a 200 ezer eurós trafóállomás a szabadidőpark mellett a meglévő sportcsarnokot és a műjégpályát is ellátja majd. „A szemétdíjat és az ingatlanadót is úgy vetik ki, hogy minél kevésbé legyen hatással az emberek pénztárcájára. Megvárjuk a megfelelő időszakot abban bízva, hogy pár héten, hónapon belül változás történik majd” – mondta a polgármester. Hodossy Szabolcs, a pénzügyi bizottság elnöke rámutatott, hogy a lezárások miatt kisebb a forgalom, és rendezvények sincsenek a városban, és ez kedvező feltételeket teremt a tervek megvalósítására. „Ezért olyan dinamikus a beruházási költségvetés isˮ – tette hozzá Hodossy.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?