Mást temethettek el a hozzátartozójuk helyett

Mást temethettek el a hozzátartozójuk helyett

A család arra gyanakszik, hogy a holttesteket felcserélték. A rendőrség tagadja a feltevést és leállította a nyomozást.

A néhai, szepesbélai (Spišská Belá) Gustáv Pompa családja három hét után határozatot kapott a nyomozás leállításáról.

A család azután tett feljelentést, hogy két nappal szerettük eltemetése után a kórházból telefont kaptak, hogy menjenek el az elhunyt rokon testéért. 

A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, csupán hiba csúszott a kórházi adminisztrációba. 

„Nem tetszik nekünk, hogy nem tudhatjuk meg az igazságot. Arra számítottunk, hogy a holttestet exhumálják és kiderítik a személyazonosságát

nyilatkozta Vladimír Schramm, az elhunyt rokona.

A család csalódott, a rendőrség viszont határozottan állítja, hogy törvényszerűen jártak el az eset kapcsán. 

„Embereink 11 személyt hallgattak ki és minden dokumentációt átnéztek, amelyek egyértelműsítették, hogy a személy mikor hunyt el, ahogy azt is, hogy testét mikor adták át a temetkezési vállalatnak”

– mondta Pavol Gaborčák, igazgató. 

A rendőrség által küldött határozatban az áll, hogy a 65 éves Gustáv halotti bizonyítványát a késmárki kórházi nővér kiírta ugyan, de az irat azon része üresen maradt, amelyet a temetkezési vállalatnak kellett volna kitölteni. A halotti bizonyítványt a nővér a többi irat közé tette. 

A másik ügyeletes nővér mit sem tudott a kiírt papírról és új halotti bizonyítványt állított elő, melyet a temetkezési vállalat, a holttest átvétele után alá is írt.

A főnővér, aki nem tudott a második irat létezéséről, megtalálta az első, alá nem írt dokumentumot és felhívta a családot.

Ez a telefonhívás keltett gyanút a családban.

A hozzátartozók nem értik, hogy lehet az ilyen fontos dokumentációt összekeverni.

„Abban az időben, csak egy haláleset történt a kórházban, tehát a holttestek cseréjéről szó sem lehet” – magyarázza Gaborčák. Ezt az AGEL hálózat szóvivője, Martina Pavlíková is megerősítette.

A rokonok továbbra is ragaszkodnak az igazság feltárásához, aminek – szerintük – egyetlen módja a holttest exhumálása és azonosítása. Tervük szerint panaszt nyújtanak be és más szerveket is szeretnének felkeresni, mint például az államügyészség.  

(bl, noviny.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?