A csodálatos Zeolit

krumpli

Legyen szó víztisztításról, emésztőrendszeri panaszokról, akvárium tisztításról, mosószerről, fogmosásról, alternatív gyógyászatról, kisállat alomról, vagy akár utak csúszásmentesítéséről, mindez egyetlen ásvánnyal megtehető. Ez nem más, mint a zeolit.

A zeolit az alumínium-szilikátok legfontosabb ásványcsoportja, melyek térszerkezete tágas, üreges, porózusos. Természetes körülmények között ezen üregekben leginkább víz található, amely melegítéssel eltávozik az üregekből, viszont képes azt a levegőből újra felvenni, akár a súlyuk 55 %-át is, és azt csak lassan engedik ki.

A felsoroltakon kívül a zeolitnak a mezőgazdaságban és a kertészetben is van jelentősége. Pórusos szerkezetüknek köszönhetően javítják az erősen kötött talajok levegő- és víz-átjárhatóságát is. Ennek is köszönhető, hogy megakadályozzák a gyökerek rothadását, vízhiány esetén pedig biztosítják a növényeknek a kellő nedvességet.

A zeolit őrölt formában a talajba juttatva biztosítja a növényeknek az esszenciális elemeket, és így nem csak a termőképességet, hanem a hiánybetegségeket is gyógyítja a növénynél. A mezőgazdaságban többféle felhasználása ismert, a takarmányba, alomként, levéltrágyaként, talajjavítóként, és kondicionálóként is alkalmazható, ezért a biotermesztésben nagy szerepe van. Ilyen készítmény a Soiltonic G, amely granulátum formájában kapható. Ajánlatos minden helyre, ahol a talajlakó kártevők elszaporodtak, gyökérzöldségek, hagyma, burgonya, kukorica vetésekor, vagy vetés előtt. A burgonyánál növeli a termés mennyiségét, illetve a minőségi mutatókat is. Segíti a burgonya vízfelvételét, valamint csökkenti a gumókat károsító talajlakók kártételét is.

A burgonyát védhetjük még más természetes készítményekkel is. A NovaFerm® VIVA egy olyan bakteriális trágya, amely segít a talajlakó kártevők elleni küzdelemben. Nem kell tartani a reziduális hatástól. Tavasszal permetezéssel juttatható ki a talajba. Ha a NovaFerm® VIVA készítményt az Agriful-lal párosítjuk, akkor kiváló hatást érhetünk el a burgonya termésénék biztosításában.

Az Agriful biológiai készítmény, amely táplálja a gyökereket és segít a gyökérzet táplálásában. Gyorsítja az organikus anyagok felszívódását. A fejlett gyökérrendszernek köszönhetően javul a tápanyagfelvétel, a mikroelemek szállítása, kedvezőbb a termés beérése, nem hullik le túl hamar a levélzet, javul a növények hormonellátása, valamint a talaj mikrobiális világa. A készítmény 25%-ban szerves savakat, ugyanilyen mértékben fulvosavakat, 4,5% nitrogént, 1,0% foszfort, valamint ugyanennyi káliumot tartalmaz. Összegezve 45,0% szerves anyagot tartalmaz.

www.floraservis.sk

e-shop: www.postreky.sk

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?