Tévhitek az egészséges táplálkozásról

egészséges étkezés

Jöjjön néhány tévhit az egészséges táplálkozásról.

Érdekes

A bio ételek egészségesebbek

Nem biztos. Az organikus termékek garantáltan szintetikus anyagok, színezékek, édesítőszerek és tartósítószerek nélkül készülnek el, tehát genetikailag nem módosítottak. Hogy környezettudatosabbak- e? Mindenképpen. Hogy több tápanyagot is tartalmaznak-e? Ez közel sem biztos. Eddig még senki sem tudta bebizonyítani, hogy a bio/ organikus ételek jobbat tesznek a szervezetünknek, mint a „normális” ételek.

Érdekes

A sportitalok használnak a szervezetünknek

Ez sem minden esetben van így! Ha ön élsportoló, ha extrém melegben edz, vagy ha több mint egy órán át erősít, szüksége lehet arra, hogy sportitalt igyon, viszont egy 30-40 perces jóga vagy csoportos edzés után fogyasztva csak még több kalóriát és méreganyagot visz be vele a szervezetbe.

Érdekes

A sötét kenyér jobb, mint a világos

Mindig olvassa el a címkét! Attól, hogy a kenyér sötét színű, nem biztos, hogy teljes kiőrlésű lisztből készült. Simán hozzáadhattak egy kis ételszínezéket vagy barnás karamelloldatot, ami megváltoztatja a kenyér eredeti színét. Ha mindenképpen egészséges pékárut szeretne vásárolni, csak olyat válasszon, aminek a „teljes kiőrlésű/ rozs/zab/kókusz” lisztkeverék az első számú összetevője.

Érdekes

Minél sötétebb a tojás héja, annál egészségesebb

Egyáltalán nem a színtől függ, hogy a tojás héja milyen színű. Ha a tojást tojó tyúk barnás-vöröses színű, a tojása is sötétebb árnyalatú lesz, míg a fehéres-bézses árnyalatú állatok világosabb tojást tojnak. Mivel a barnásabb színű tojások általában drágábbak, nyugodtan válasszon egészen fehéret is. A tápértéke és az íze ugyanolyan.

Érdekes

Ha a címkén az áll: „natúr”, a termék is egészséges

Újabb átverés! Hacsak a „natúr/ bio” szöveg nem baromfi- vagy hústermék címkéjén áll, önmagában a jelző nem jelent semmit! Egyszerűen arról van szó, hogy az egészséges jelzőkkel ellátott termékeket jobban veszik az emberek – főleg, ha olcsó.

(wellandfit)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?