Kevesebb fertőzött, több beoltott Dunaszerdahelyen

oltás
Dunaszerdahely/ Bős/ Nagymegyer |

Közel hatezerből hat teszt mutatott pozitív eredményt a hétvégi tesztelés során Dunaszerdahelyen. A kórházban is megmutatkozik a javuló tendencia.

A hét elején ötvenegy beteg feküdt a dunaszerdahelyi kórház Covid-osztályán, közülük hárman szorultak lélegeztetőgépre, negyvennyolcan pedig oxigénterápiát kaptak. Jana Fedáková, a kórházat üzemeltető Svet Zdravia hálózat szóvivője közölte, hogy fokozatosan 81 ágyat különítettek el a koronavírusos betegnek. A hét elejétől a kedvezőbb járványügyi helyzet miatt bordóra váltott a Covid-automata a járásban, a kórházon is enyhül a nyomás.

„Februárban átlagosan naponta hetvenkét koronavírusos beteget kezeltek a kórházban, márciusra ez napi ötvenegy páciensre csökkent” – nyilatkozta Jana Fedáková.

Dunaszerdahelyen 5 724 mintát vettek a hétvégi antigéntesztelésen, az önkormányzat hírportálja információi szerint hat koronavírusos beteget szűrtek ki, így tovább csökkent a fertőzöttségi arány 0,1 százalékra. Bősön viszont nőtt a pozitív esetek aránya, 3 289 mintavételből 7 alkalommal, a tesztek 0,21 százalékánál mutatták ki a fertőzést. Egy héttel korábban csak egy fertőzöttet találtak a városban. Nagymegyeren egy hét alatt jelentősen megugrott a pozitív tesztek száma, szombaton a minták 0,98 százalékánál, a hétnapos átlag alapján pedig 0,77 százalékánál mutatták ki a betegséget. Egy héttel korábban 0,28, és 0,62 százalékos volt a mérleg.

Dunaszerdahelyen harmadik hétvégén nyitott ki a megyei önkormányzat által működtetett nagy kapacitású oltópont. Szombaton és vasárnap 2 860 AstraZeneca vakcinát adtak be a regisztrált lakosoknak. A három hétvége alatt több mint hatezer-ötszázan kapták meg a koronavírus elleni védőoltást a Vidékfejlesztési Szakközépiskola tornatermében kialakított oltóponton. A kórházban a múlt hét végéig   több mint tízezren jutottak védőoltáshoz, közülük közel négyezren már a második adag vakcinát is megkapták. Péntekig 9 819 adag Pfizer vakcinát használtak fel fel a kórházban, ezerkétszázan pedig az AstraZeneca védőoltását kapták meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?