GALÉRIA: Az utolsó pillanatban veszítette el a rangadót a DAC

dac

A DAC csapata a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának felsőházában 3:2-es vereséget szenvedett a kerületi rangadón a nagyszombati Spartaktól.

Márciusi hóesésben kezdődött meg a kerületi rangadó, amelynek első nagy DAC-helyzete Dominik Kružliak előtt adódott. A hátvéd egy beadás után lőtt kapura, a labda a gólvonalon szédelgett, de végül Gezmický játékvezető nem jelzett gólt.

A következő dunaszerdahelyi lehetőség a 17. percben jött, amikor Kalmár Zsolt szépen vette át az ellenfél tizenhatosában a labdát, ám az utolsó pillanatban a hazai védő szögletre tudta pöckölni a labdát a középpályás elől. A sarokrúgásból ismét Kalmár veszélyeztetett, ám ezúttal Kamenár kapus védett.

A hazaiaknál szép akciót vezetett Szavvidisz, amelynek végén Cabral fejelhetett, ám fejese erőtlen volt, így Martin Jedlička könnyedén húzta le a labdát.

Ezután azonban leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Érezhető volt, hogy rangadóról van szó, felfokozott volt a hangulat, a két csapat játékosai többször is összeszólalkoztak, vehemensen magyaráztak egymásnak és a játékvezetőnek is.

A 43. percben Ramírez húzta meg a jobb szélen, ügyesen cselezte ki Filip Twardziket, majd gurította be a kapu elé, ám a labdáról, centikkel ugyan, de lemaradt Andrija Balic. A másik oldalon Milan Risztovszki lövését védte Jedlička. Az első félidő utolsó pillanatában megszerezte a vezetést a DAC. Davis passzolt fel Ramíreznek, akinek szerencsével ugyan, de sikerült megtartani a labdát, majd elgurította Kamenár mellett – 1:0. Ez volt az utolsó mozzanat az első félidőben.

Gyorsan jött a válasz a hazaiaktól, a 49. percben Peter Kolesár centerét Cabral egy szép fejessel juttatta a dunaszerdahelyiek kapujába – 1:1.

Galéria

Davis megpattanó szabadrúgása lehetett volna a DAC válasza, de Kamenár kapus ki tudta tornászni a labdát a bal sarokból. Egy perccel később Cabral lódult meg a jobb oldalon, centerezett a sárga-kékek kapuja elé, ahol Yusuf érkezett, ám a lapos lövésére Jedlička villámgyorsan leért. A kipattanóra az egész akciót indító Milan Risztovszki ért oda, de estében a kapu fölé kanalazta a labdát. Nem a dunaszerdahelyi hátvédeken múlott, hogy maradt a döntetlen.

Ezután Kalmár próbált betörni a Spartak tizenhatosába, elsodorták, a labda azonban Divkovichoz került. Divkovic laposan gurított vissza Christie-Daviesnek, aki az egyik nagyszombati védőt találta telibe. Schäfer Andrással szemben már sokadjára szabálytalankodtak, ezúttal Szavvidisz lépett oda csúnyán, de a hazai középpályás helyett a magyar válogatott kapott sárgát szövegelésért.

Ezután ismét villámgyors kontrát vezettek a hazaiak, konkrétan Cabral, aki nagyszerűen tálalt a másik oldalon érkező Yusuf elé, ő pedig nem hibázott, hálószaggató gólt lőtt – 2:1.

A hazaiak vérszemet kaptak a gól után, előbb Twardzik szabadrúgását kellett Jedličkának védenie, majd Koštrna szúrta kapura, de blokkolták a lövését.

A 74. percben lemásolták a gólt érő akciójukat a hazaiak. Megint Cabral futott el – immár harmadszor – gurított középre, ahol ezúttal Szavvidisz érkezett, aki a kapu mellé lőtt.

Kalmár Zsolt szabadrúgását védte Kamenár, a kipattanó után ismét gyors kontrát vezettek a hazaiak, ezúttal Risztovszkire jött ki a végjáték, ám gyenge lövését Jedlička könnyedén védte.

A 85. percben egyenlített a DAC. Ramírez szélről leadott, megpattanó lövését sodorta a hazaiak kapujába a néhány perccel korábban csereként beállt Taiwo – 2:2.

Az utolsó öt percben szikrázott a levegő a pályán, több kemény összecsapás is volt.

A ráadásban jött a slusszpoén: egy hazai szöglet után úgy pattogott Jedlička kapuja előtt a labda, mint egy flippergolyó, amire végül Risztovszki csapott le és lőtt a DAC kapujába – 3:2.

A gól után a játékvezető lefújta a mérkőzést, a DAC negyedszerre nem tudta legyőzni idegenben a nagyszombati csapatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?