Leállították a Boris Kollár diplomamunkája ügyében indított büntetőeljárást

Boris Kollár

A megbízott nyomozó leállította a Boris Kollár (Sme rodina) házelnök diplomamunkája ügyében, szerzői jogok megsértése gyanújával indított büntetőeljárást. A szakolcai járási rendőrkapitányság határozata szerint a szóban forgó tett nem számít bűncselekménynek, és így indokolatlan az eljárás folytatása. A határozatot Vladimír Lauš bocsátotta a TASR rendelkezésére, aki korábban feljelentést tett Kollár ellen.

„Az eljárás leállításáról szóló határozatot kézbesítették Kollár úrnak. A házelnök tiszteletben tartja a bűnüldöző szervek döntését, és azt bővebben nem kommentálja. Nem tud arról, hogy szerzői jogokat sértett volna meg, hiszen rendelkezik a szerző írásos beleegyezésével, amelyet közzé is tett” – közölte a TASR hírügynökséggel Michaela Jurcová, a házelnök szóvivője.

A március 9-én hozott rendőrségi döntés még nem végleges, az ellen panasz emelhető. A rendőrség egyelőre nem foglalt állást az ügyben.

Kollár tavaly júliusban saját maga ellen nyújtott be bizalmatlansági indítványt, miután plágiumgyanú merült fel a diplomamunkája kapcsán. Az indítványról való parlamenti szavazáson az SaS és a Za ľudí képviselői nem vettek részt. Korábban a politikai konzekvencia levonására szólították fel a parlament elnökét, és elutasították, hogy a bizalmi szavazás által rájuk hárítsa a felelősséget. Az OĽANO nem követelte Kollár távozását.

Az ügyben Erik Kaliňák, a Smer alelnöke és egy másik személy is büntetőfeljelentést tett.

Kaliňák tiszteletben tartja a szakolcai járási rendőrkapitányság nyomozójának döntését. „Amit nem tudok tiszteletben tartani, az Kollár hozzáállása. Az általuk elfogadott és hatályos jogszabály értelmében a parlament elnöke lemondhat a titulusáról. Nem csupán oly módon, hogy kijelenti: nem használja azt, hanem egy olyan gesztussal, amellyel kifejezné, hogy kulturáltabb, mint a miniszterelnök, Matovič” – közölte a TASR hírügynökséggel Kaliňák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?