Az amerikai szenátus jóváhagyta Xavier Becerra egészségügyi miniszteri kinevezését

Xavier Becerra

Szűk többséggel jóváhagyta Xavier Becerra egészségügyi miniszteri kinevezését az amerikai szenátus csütörtökön.

A felsőház 50:49 arányban erősítette meg Becerrát, ezzel a kaliforniai államügyész lesz az első latinó származású miniszter az egészségügyi tárca élén. A politikust csak egy republikánus szenátort, a maine-i Susan Collins támogatta.

Becerra korábban csaknem 24 évig volt az amerikai törvényhozás tagja, mielőtt Jerry Brown akkori kaliforniai kormányzó 2017-ben kinevezte államügyésznek, hogy betöltse a Kamala Harris jelenlegi alelnök után – a szenátusba választása miatt – üresen maradt posztot.

Szakértők szerint az új egészségügyi miniszternek hatalmas kihívásokkal kell szembenéznie, ugyanis tárcájának kell válaszokat adnia a koronavírus-járvány kihívásairara.

Az Egyesült Államokban csütörtökön meghaladta az 538 ezret a Covid-19 vírus okozta halálesetek száma.

Az egészségügyi miniszternek megoldást kell találnia az Egyesült Államok délnyugati határán kialakult válsághelyzetre is, ugyanis a Becerra által vezetett tárca felel az őrizetben tartott több ezer fiatalkorú illegális bevándorló elhelyezéséért és gondozásáért.

Néhány napja az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Ügynöksége (CBP) bejelentette, hogy februárban több mint százezer ember próbált átkelni az amerikai határon, amely 28 százalékos növekedés januárhoz képest. Ezzel párhuzamosan „drámai mértékben” megnőtt az őrizetbe vett kiskorú bevándorlók száma is.

Februári meghallgatásán Becerra azt mondta a törvényhozóknak, hogy megértette az „előtte álló hatalmas kihívásokat”, és kijelentette, elsődleges feladatának a járvánnyal való szembenézést tekinti. A demokrata politikus ezen kívül ígéretet tett az egészségbiztosítás kibővítésére és a vényköteles gyógyszerek árának csökkentésére is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?