Remišová: Sulík lényegében becsapta maga mögött az ajtót

Veronika Remišová
Pozsony |

Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes és a Za ľudí elnöke sajnálja, hogy Richard Sulík miniszterelnök-helyettes és az SaS elnöke „erős kijelentéseket” tesz.

„Lényegében becsapta maga mögött az ajtót” – tette hozzá. Elismételte, hogy a Za ľudí párt az elnökség határozatával összhangban tárgyal a koalíció helyzetéről. Ez utóbbi szerint a párt a kormányfő leváltását és a négyes koalíció megtartását szorgalmazza.

„Azt, hogy mit tesz Richard Sulík, én nem tudom sem megcáfolni, sem megerősíteni, a döntés Richard Sulík kezében van. Sajnálom, hogy Richard Sulík ilyen erős kijelentéseket tesz, lényegében becsapta maga mögött az ajtót. A Za ľudí párt az elnökség határozatával összhangban folytatja a tárgyalásokat”

– válaszolta Remišová arra a kérdésre, hogy tárgyalnak-e arról, hogy a Za ľudí kapná meg a SaS miniszteri helyeit, miután az kilépett a koalícióból.

Sulík azzal a lehetőséggel kapcsolatban, hogy az SaS távozása után a kormány hármas koalícióban folytathatja a működését, azt mondta, hogy a politikában mindennel számolni kell. „Ha a jövőbeni koalícióban nem lesz feltétel a 13 képviselőből álló, szilárd, egységes frakció, és 75 vagy 76 képviselővel fognak kormányozni, és erre a Za ľudí párton belül is rábólintanak, akkor ez lesz az új politikai realitás” – fűzte hozzá. Megjegyezte, hogy nem tartaná tisztességesnek, ha a partnerek megegyeznének egy hármas koalícióról. Emlékeztetett, hogy éppen a Za ľudí vétózta meg elsőként a Szputnyik V vakcina vásárlását.

Kapcsolódó cikkünk

Jana Bittó Cigániková (SaS), az egészségügyi bizottság elnöke megjegyezte, hogy az utóbbi időben „nagy retorikai fordulatot” vél felfedezni Veronika Remišová miniszterelnök-helyettes és a Za ľudí elnöke megnyilvánulásaiban. Szerinte néhány nap alatt 180 fokos fordulatot vett a kommunikációja. Olyan pletykákat említett, melyek szerint a miniszterelnök valamit ígért a Za ľudí pártnak a koalíciós partner feláldozásáért cserébe. „Bízom benne, hogy ez tényleg csak pletyka, mert egyébként kolosszális árulásról lenne szó” – figyelmeztetett. Bittó Cigániková reméli, hogy Remišová nem lenne képes ilyesmire.

A Za ľudí képviselői ma már több különböző spekulációt is visszautasítottak. Juraj Šeliga, a parlament és a Za ľudí alelnöke szerint a legjobb megoldás a négyes koalíció megőrzése lenne. „Ez a lehetséges leglogikusabb és legstabilabb megoldás. Ugyanakkor nagy, államférfiakhoz méltó gesztust követel két embertől – Igor Matovičtól és Richard Sulíktól” – fűzte hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?