Kalmár és Ramírez is betalált, győzelemmel kezdte a rájátszást a DAC

kalmár

Gyenge színvonalú mérkőzésen a DAC 2:0-ra legyőzte az aranyosmarótiakat a MOL Arénában, a labdarúgó Fortuna Liga felsőházi rájátszásának első fordulójában.

Enyhe DAC-mezőnyfölénnyel kezdődött a mérkőzés, de az első tíz percben kizárólag csak a tizenhatosok között folyt a játék. Az első izgalmas helyzetet a 14. perc hozta, amikor Christie-Davies veszélyes beadását szögletre tisztázták a vendégvédők, majd a sarokrúgás után Müller fejelt a kapu fölé. A 17. percben Ramírez veszélyeztetett, az aranyosmarótiak két perccel később adtak először életjelet magukról egy szörnyen pontatlan lövéssel.

A néhány érdekesebb jelenet után ismét leült a játék színvonala. A DAC volt a kezdeményezőbb, de az aranyosmarótiak nem szorultak be a kapujuk elé. A következő izgalmasabb lehetőségre a 35. percig kellett várni, amikor a vendégek balbekkjének, Čonkának a rendkívül ígéretes lövését blokkolta Balic.

A hazaiak a 39. percben találták el először a kaput, de Ramírez lövését Chovan ki tudta ütni. Egy perccel később Blackman éles szögből bikázott a kapu fölé. Az első félidő összességében nagyon gyenge színvonalú játékot hozott, a DAC elképzelés nélkül futballozott.

A második félidő sem hozott különösebb javulást: a hazaiak az 58. percben veszélyeztettek először egy Ramírez-fejessel. A túloldalon a 60. percben Čonka előtt adódott egy jó lehetőség, de lapos lövése mellészállt. A 74. percben Kalmár egy rövid passzos akció végén 22 méterről védhetetlenül kilőtte a jobb felső sarkot - 1:0, a hajrához közeledve előnybe került a DAC.

Az aranyosmarótiakat nem tüzelte fel különösebben a bekapott gól, az utolsó tíz percben is folytatódott a DAC fölénye,  bár Hrnčár révén a vendégek is veszélyeztetni tudtak. A 89. percben megpecsételődött a vendégek sorsa, Davis beadása után Ramírez közelről a hálóba bólintott - 2:0, eldőlt a mérkőzés.

A DAC a tabella második helyén áll 47 ponttal.

Galéria
Érdekes

DAC–Zlaté Moravce 2:0 (0:0)

Góllövők: Kalmár (74.), Ramírez (89.)

Játékvezető: Mastiš.

Sárga lap: Christie-Davies, ill. Čonka

DAC: Jedlička–Blackman, Müller, Kružliak, Davis–Schäfer, Christie-Davies, Balic–Kalmár (88. Nebyla), Divkovic (78. Andzouana), Ramírez.

ZL. MORAVCE: Chovan–Čonka, Moško, Menich, Pintér, Čögley–Kovaľ (70. Kiziridisz), Duga, Tóth (58. Grozdanovszki), Hrnčár–Ďubek (85. Švec). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?