Hozd ki a maximumot banki kölcsönödből!

hitel

Legyen szó a régi lakás felújításáról vagy a tökéletes esküvő megteremtéséről, esetleg új autó vásárlásáról, sokszor egy kisebb összeg is rengeteget segíthet elérni a célokat. Felmerül a kérdés, hogy honnan lenne célszerű pénzhez jutni. Ismerősöktől kérni akár kínos is lehet, a fontos biztosításainkból pedig nem szívesen vesszük ki a gondosan félrerakott tőkénket.

Ilyenkor a legkézenfekvőbb lehetőség a szabadon felhasználható személyi kölcsön igénylése. A kisebb összegű kölcsönt havonta, kényelmesen törlesztheted, hiszen Te határozod meg a futamidőt.

Hogyan lehet személyi kölcsönt igényelni?

Kölcsönt igényelhetsz:

● Személyesen

● Telefonon

● Online

1. Személyi kölcsön igénylése

Személyesen vagy telefonon a hitelügyintézővel, online pedig az internetbankon keresztül igényelhetsz személyi kölcsönt. Mindhárom esetben rövid előszűrés történik, hogy megállapítsák a hitelre való jogosultságod. Ilyenkor dokumentumokkal, például számlakivonatokkal kell igazolnod a rendszeres bevételed és a hitelügyintézéshez nélkülözhetetlen adataid helyességét.

2. Hitelbírálat

Második lépésként a hitelintézet elbírálja a kérelmed. Ellenőrzik a benyújtott dokumentumokat, majd döntenek a hitelképességedről. Ha minden megfelelt a hitelintézet által támasztott feltételeknek, pozitív hitelbírálatot kapsz.

3. Kölcsön folyósítása

Pozitív hitelbírálat esetén akár 1 munkanapon belül megérkezhet az összeg a számládra. Ha a tranzakció folyósítási díjjal jár, akkor a folyósítási díj összegét automatikusan levonják a kölcsönösszegből.

Milyen igazolványokra és igazolásokra van szüksége egy személyi kölcsön felvételéhez?

● érvényes magyar személyazonosító igazolvány (vagy érvényes útlevél)

● lakcímkártya (lakcímet igazoló hatósági igazolvány állandó magyarországi lakcímmel)

● rendszeres bevétel igazolása (munkáltatói jövedelemigazolás vagy 3 havi bankszámlakivonat, egyéni vállalkozóknál NAV-os jövedelemigazolás)

Vállalkozóként a következőkre is szükség lesz:

● vállalkozói igazolvány

● NAV által kiállított jövedelemigazolás

Nyugdíjasként az alábbiakat kell előkészíteni:

● nyugdíjas igazolvány

● előző havi nyugdíj utalás bankszámlakivonata vagy a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tárgyévi nyugdíj megállapítása

Milyen kizáró okai vannak, hogy személyi kölcsönt kapjunk?

● állandó magyarországi lakcím hiánya

● alsó vagy felső életkorhatár

● túl rövid a jelenlegi munkaviszony

● adósság szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR)

Mit jelent az online kölcsön lehetősége?

Kényelmes, otthonról történő ügyintézést. Az online személyi kölcsön igénylés során a kérelem benyújtásától kezdve egészen a folyósításig mindent egyszerűen elintézhetsz. A visszaigazolást akár 1-2 percen belül megkaphatod, és a kölcsönösszeg azonnal a számládon lehet.

További előnye az azonnali hitelkalkuláció. Az internetes hitelkalkulátorokkal azonnal látni fogod a havi törlesztőrészlet pontos összegét. Ehhez csak meg kell adnod a felvenni kívánt pontos összeget és futamidő hosszát. A kalkulátor a THM mértéke alapján kiszámolja a havi törlesztőrészletet és a hitel teljes díját a személyi kölcsönödre.

Mennyi idő alatt kapunk leggyorsabban "gyorskölcsönt"?

Akár 24 óra alatt. Szerencsére a személyi kölcsön felvétele napjainkban már gyors és egyszerű folyamat. Régóta nem szükséges heteket vagy hónapokat várnod a hitelbírálatra és a kívánt összeg átutalására. A gyors folyósítás azonban általában akkor valósul meg, ha annál a banknál igényled a kölcsönt, aki kezeli a folyószámlád!

Hogyan érdemes kimaxolni ezt a lehetőséget?

Számold ki, mennyi kiadás fér bele havonta!

Hitelfelvétel előtt a legfontosabb, hogy pontosan meghatározd, mennyit vagy képes havonta kifizetni a törlesztőrészletre. Csak olyan havi törlesztőrészletet vállalj, amit még kényelmesen tudsz fizetni. Így minden hónapban nyugodtan, az eddigi életszínvonaladat megtartva törlesztheted az aktuális részletet.

Gondolj a váratlanra is!

Nagyon fontos figyelembe venned az előre nem várt bevételkieséseket is. Mi történik, ha 2-3 hónapig nem dolgozhatsz? Vagy nem pont olyan ütemben fejlődik a vállalkozásod, mint ahogyan az előzetes felmérések alapján vártad? Ezek mind olyan kérdések, amelyekre érdemes válaszokat adnod. Mindig legyen B-terved, így nem érhet váratlanul néhány havi jövedelem kiesése sem.

Hasonlítsd össze a hiteleket!

Legegyszerűbben úgy találod meg a számodra kedvező hitelt, hogy összehasonlítod a különböző hitelintézetek ajánlatait. Az online hitelkalkulátorokkal már pillanatok alatt beállíthatod a felvenni kívánt összeget és a futamidőt is. Azonnal megkapod a THM mértékét és a havi törlesztőrészlet összegét is, hogy minél egyszerűbben dönthess.

Összegzés

A személyi kölcsön egyszerű és kényelmes lehetőség, ha gyorsan lenne szükséged egy kisebb összegre a céljaid megvalósításához. Internetes ügyintézéssel a pozitív hitelbírálat után már percekkel a számládra kerülhet az összeg. Így kényelmesen és biztonságosan gondoskodhatsz az anyagiakról anélkül, hogy valaha is aggódnod kéne a havi törlesztőrészlet miatt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?