Az EU további négymillió adag Pfizer-vakcinát kap a járványgócpontok számára

koronavírus-vakcina Pfizer

Az Európai Unió a következő két hétben további négymillió adag Pfizer-vakcinát kap a koronavírus-járvány unióbeli gócpontjai számára – jelentette be szerdán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke egy friss megállapodás alapján.

Az extra mennyiséget a tagállamok egyes határ menti térségeibe juttatják el, hogy biztosítani tudják az áruk és a személyek szabad áramlását. Nem kevésbé cél a koronavírus új változatai elleni védekezés – olvasható az elnök közleményében.

A járványgócpontok között a közlemény az osztrák Tirol tartományt, a franciaországi Nizza környékét, a Mosel völgyét, az olaszországi Bolzano környékét, Bajoroszág és Szászország német tartományok egyes részeit említi. Ezekben a térségekben a nagyszámú megfertőződés miatt korlátozni kellett az áruk és az emberek szabad mozgását.

A Pfizer/BioNTech gyógyszergyártó cégek által kifejlesztett oltóanyag – amely eddig a leghatékonyabbnak bizonyult a vírusvariánsokkal szemben – egyike annak a három vakcinatípusnak, amelyeknek forgalomba hozatalát az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) már engedélyezte.

A pótlólagos négymillió dózis vakcinát március végéig fogják a tagállamokba szállítani, népességarányosan elosztva. A márciusi vakcinaszállítmányok növelése annak is köszönhető, hogy Európában az év eleje óta sikeresen bővült a gyártókapacitás – olvasható a közleményben

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?