Figyelmeztethetik a sofőrt az utasok, ha valaki nem visel reszpirátort

Figyelmeztethetik a sofőrt az utasok, ha valaki nem visel reszpirátort
Pozsony |

A fővárosi tömegközlekedési eszközökön mától figyelmeztethetik a sofőrt az utasok, ha valaki nem megfelelően viseli a védőmaszkot vagy csak egyszerű szájmaszkot, nem reszpirátort visel. A sofőr ezután figyelmezteti az illetőt, hogy a száját és az orrát is takarja el vírusmaszkkal, vagy szálljon le. Ha ennek sincs foganatja, a sofőr értesíti a diszpécserközpontot, az pedig a rendőrséget – tájékoztatott Ľubica Melcerová, a Pozsonyi Tömegközlekedési Vállalat (DPB) szóvivője. 

Március 8-tól a tömegközlekedésben kötelező legalább FFP2 típusú reszpirátort viselni. Ennek ellenőrzése nem feladata a revizoroknak. „Az ellenőrök csak a jegyeket ellenőrzik, az előírások betartását nem” – tette hozzá Melcerová.

A DPB arról is tájékoztatott, hogy folyamatosan fertőtlenítik a járműveket, napközben is a végállomásokon. Emellett kéthetente speciális, polimeres fertőtlenítést alkalmaznak, melynek hosszan tartó hatása van, emellett havonta legalább egyszer mélytisztítást végeznek.

Kapcsolódó cikkünk

A tömegközlekedési vállalat körülbelül 40 százalékkal kevesebb utasa van, mint általában, a járművek az iskolai szünet alatt érvényes menetrend szerint közlekednek. „Vagyis a járműveken is lehet tartani a távolságot. Az utasforgalmat folyamatosan figyeljük, és szükség esetén nagyobb, több utas szállítására alkalmas járműveket indítunk” – közölte Melcerová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?