Sztárunk a VASÁRNAPBAN Funtek Frigyes

Funtek Frigyes

Nem kevesebb, mint harminc év után hazaköltözik Magyarországra Funtek Frigyes, aki friss diplomás színészként Mácsai Pállal és Hirtling Istvánnal együtt 1984-ben egy legendás vizsgaelőadással, Dürrenmatt János királyával robbant be a magyar színházi életbe. Négy évvel később már párizsi lakos volt.

Tíz évig élt a francia fővárosban, huszonkettőt töltött el Cannes-ban. Pályájának harmadik szakaszához érkezve elsősorban rendezőként tervez. Rómeója is már a múlté. Pontosabban: a fiáé, akit tavaly mint nemzedéke egyik kiemelkedő tehetségét César-díjra jelöltek Párizsban.

 

Foglalkoztatja olykor a gondolat, hogy miképpen alakult volna a pályája, ha nem lép ki az itthoni körből? Milyen volt elhagyni a magyarországi életét? Hova ment? Mi várt rá? Az alatt a tíz év alatt, amely hozzá kötötte, sikerült gyökeret eresztenie Párizsban? Cannes-tól milyen érzésekkel búcsúzik? Hol szándékozik letelepedni?

A már megvásárolható Vasárnapban ezekre a kérdésekre is választ kapnak Szabó G. László interjújában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?