A leggyakoribb telefonbalesetek: tippek az elkerülésükhöz

összetört telefon

Csak az Egyesült Államokban óránként 5700 telefonkijelző törik be. Ráadásul a statisztikák szerint minden második ember véletlenül tönkre fogja tenni mobiltelefonját használat közben.

Az okostelefonok bármennyire kényelmesek és hasznosak, napi használat mellett könnyen megsérülhetnek, többnyire vagy leesnek, vagy beáznak. Ha pedig megsérülnek, az álomeszközből hamar rémálom lesz. Pedig a legtöbb baleset elkerülhető! Az egyik telefongyártó, a Doro összegyűjtötte a leggyakoribb telefonbaleseteket és azt is, hogyan tudjuk megelőzni őket!

Leejtjük a földre

Számtalan módon köthet ki véletlenül a telefonunk a földön. Kieshet a zsebünkből, felálláskor lecsúszhat az ölünkből, vagy egyszerűen a földre pottyan a kezünkből. Bármi is az oka, az ebből eredő kár igen kellemetlen lehet; megrepedt képernyő, meghajlott vagy törött készülék. A leejtés miatt megrongálódott telefonnal nem csak a csúnya megjelenés a gond: a törött kijelzővel megvághatjuk az ujjunkat, de problémás lehet az érintőképernyő használata is. Arról nem is beszélve, hogy a nedvességnek is jobban ki van téve egy sérült telefon.

Érdekes

Tippek:

Használja a telefont két kézzel, főleg akkor, amikor képeket készít, üzenet ír vagy játszik. Ha nem használja, tartsa a mobilt biztonságos helyen, például tegye asztali töltőre vagy kompatibilis töltőállványra. Soha ne tegye az ölébe a telefont, amikor leül. Tokkal és képernyőfóliával védje a telefonját a leesések ellen.

Ráülünk

Előfordulhat, hogy figyelmetlenségből leülünk, miközben a telefonunk a hátsó zsebünkben van. Esetleg letesszük a készüléket a székre vagy az ágyra, és úgy huppanunk rá. Legtöbbször ezek a szituációk karcolásokkal és repedésekkel járnak, de károsíthatják a belső részeket is.

Érdekes

Tippek:

Mielőtt leülne, vegye ki a telefont a zsebéből. Ha feledékeny, soha ne tegye a telefonját a zsebébe. A kis zsebbel ellátott szűk farmerek nem biztonságosak a telefon tárolásához, mivel könnyen kieshetnek és a kijelző betörhet.

Ráöntünk valamit

Az okostelefon első számú ellensége a víz: a telefonhasználók 28 százaléka löttyint, míg 8 százalékuk közvetlenül készülékre önt valamilyen italt véletlenül. Ha a folyadék a telefonunk körül lévő kis nyílásokon keresztül eljut a belső alkatrészekhez, akár rövidzárlatot és korróziót is okozhat. A vízkárok sokszor nem visszafordíthatók.

Érdekes

Tippek:

Soha ne tegye az okostelefonját kávéscsésze, vizespohár vagy bármilyen olyan ital közelébe, ami kiborulhat.

Beejtjük a vízbe

Kínos, de könnyen megtörténhet, hogy a zsebünkben tárolt mobilunk beleesik a kagylóba, miközben öblítjük a WC-t. Vannak, akik beugranak a medencébe anélkül, hogy észrevennék, a telefonjuk a zsebükben van. Mások szelfikészítés közben ejtik mobiljukat szökőkútba vagy tóba.

Érdekes

Tippek:

Ne vigye a telefonját a fürdőszobába, a konyhába, semmilyen olyan helyre, ahol nedvesség érheti. Ha úszni indul, tegye a telefonját egy vízálló száraz táskába vagy tokba. Soha ne hagyja a zsebében vizes sporttevékenység közben.

Összekarcoljuk

Mindig a zsebünkben vagy a táskánkban tartjuk a telefont a kulcsokkal és a pénzérmékkel együtt? Ne lepődjünk meg, ha a mobiltelefon kijelzője és hátoldala is tele lesz a karcolással.

Érdekes

Tippek:

Tárolja a telefont külön tokban, elkülönítve a kulcsoktól, érméktől, tollaktól és egyéb tárgyaktól, amelyek megkarcolhatják. Gondoskodjon a telefon elülső-hátulsó védelméről tokkal és képernyővédővel a használat első pillanatától.

(szl)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?