Kevesebb vonatot és autóbuszt indítanak

autóbusz illusztráció
Pozsony/Dunaszerdahely |

Vasárnaptól kevesebb vonatot indít a Szlovák Vasúttársaság a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítását célzó intézkedések miatt. Az autóbusz-társaságok is reagáltak a változásokra.

Az év első két hónapjában 8 millióval kevesebben utaztak vonattal, mint egy évvel ezelőtt. A szolgáltatást megrendelő közlekedési minisztérium utasítása alapján a kijárási tilalom és a csökkenő utasszám miatt március 7-től országszerte módosul a vonatok menetrendje. A ritkítás a belföldi, és a nemzetközi járatokat is érinti. A Pozsony-Dunaszerdahely-Komárom vonalon három járatot felfüggesztenek. Vasárnaptól nem jár majd a 4316-os személyvonat, amely 8.13-kor indult Dunaszerdahelyről Pozsonyba, a Komáromból 18.22-kor fővárosba induló REX-et, és a Pozsonyból 18.35-kor induló személyvonatot is felfüggesztik. A társaság előzetesen szeptember elejéig számol a módosított menetrenddel. A tervezett 34,4 millió kilométer helyett 917 ezerrel kevesebbet tesznek meg idén a vonatok.

A járványügyi intézkedések, és a távoktatásból fakadó alacsony érdeklődés miatt a Slovak Lines, és a dunaszerdahelyi SAD autóbusz-társaság munkanapokon a szünidei menetrend szerint indít járatokat. Hétfőtől a tömegközlekedési eszközökön is FFP2-es maszkot kell viselni az utasoknak. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?