Hat érsekújvári alapiskolában lesz hétvégi szűrővizsgálat

Érsekújvár
Érsekújvár |

Újabb átfogó szűrővizsgálatra készülnek Érsekújvárban, szombaton hat önkormányzati alapiskolában tesztelik a délutáni, illetve a kora esti órákban a lakosokat. Nem kell tartaniuk a hosszú soroktól, a tesztelés előzetes regisztrációhoz kötött.

Múlt héten négy alapiskolában tesztelték az óvodai és alapiskolai alkalmazottakat, a művészeti alapiskolában dolgozókat és a szülőket. Az önkormányzati tesztelőpontokon 3 015 személy vett részt a szűrővizsgálaton és 14 lakosnak lett pozitív eredménye, ami 0,46 százalékos fertőzöttséget jelent. A tesztelés első fordulójában még 1,49 százalékos volt a fertőzöttségi arány Érsekújvárban. A március 8-tól életbe lépő szigorítások és a tavaszi szünet befejezése miatt a város vezetése úgy gondolja, aránylag nagy lesz az érdeklődés a szűrővizsgálat iránt. Az önkormányzati honlapon közzétett 0917/502 955-ös tájékoztató vonalon a városi hivatal munkatársai segítenek az előzetes regisztrációval. A telefonszám szerdán 12 órától működik és március 6-ig naponta hívható 8-tól 18 óráig. Az alapiskolákba a szombati szűrővizsgálatra a bookio rendszeren jelentkezhetnek be az érdeklődők. A Nyitra-part utcai iskolában 14-től 19 óráig, a Vár utcai és a Czuczor Gergely Alapiskolában 13-tól 19 óráig vehetnek részt szűrővizsgálaton a lakosok. A munkahivatal közelében lévő Híd utcai alapiskolában, valamint a Bethlen Gábor utcai alapiskolában és a Dévény utcai alapiskolában is 13 és 19 óra között végeznek antigén-tesztelést. Érsekújvárban továbbra is végeznek szűrővizsgálatot a kórház parkolójában lévő mobil tesztelőponton, de csak munkanapokon 8-tól 12 óráig. A Mihály bástyánál hétfőtől vasárnapig, 8 és 16 között tesztelnek. A Béke mozinál a hét minden napján végeznek szűrővizsgálatot 9-től 17.30 óráig, a Millennium sportcsarnokkal szembeni Fecske utcában hétfőtől vasárnapig 8-tól 16.30-ig várják az érdeklődőket. Valamennyi tesztelőhelyre a https://korona.gov.sk címen kérhetnek időpontot.

Előzetes regisztráció nélkül az érsekújvári és régióbeli lakosok a Zöld utcában vehetnek részt szűrővizsgálaton hétfőtől vasárnapig, 9-től 17.30 óráig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?