A Vlagyimir megyei vizsgálati fogházba szállították Navalnijt

Alekszej Navalnij

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust a Moszkvától mintegy 170 kilométerre északkeletre található, Vlagyimir megyei vizsgálati fogházba szállították, ahol a karantén idejét tölti, mielőtt továbbviszik a pokrovi börtönbe - közölték szerdán az orosz igazságszolgáltatási hatóságok.

"Navalnijt jelenleg a Kolcsugino vizsgálati fogházban helyezték el a karantén idejére. A törvény szerint ez akár tizenöt napot is igénybe vehet. Ezt követően viszik át a pokrovi IK-2 börtönbe" - közölte a hatóság, az ugyancsak Vlagyimir megyében lévő másik büntetés-végrehajtási intézetre utalva.

Az elítélt ellenzéki politikus ügyvédje, Vagyim Kobzev megerősítette, hogy védence karanténban van. Mikroblogján az ügyvéd közölte, hogy védencét teljesen elszigetelték a külvilágtól, leveleket nem fogadhat. Kobzev egyben kifogásolta Navalnij fogvatartási körülményeit is.

Egy orosz bíróság február 2-án letöltendőre változtatta Navalnijnak az úgynevezett Yves Rocher-ügyben hozott felfüggesztett - többéves - szabadságvesztését, arra hivatkozva, hogy a politikus megsértette a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit. Az ellenzéki politikus januárban tért vissza Oroszországba, miután Németországban kezelték több nyugati laboratórium egybehangzó állítása szerint egy, a "Novicsok" csoporthoz tartozó idegméreggel ellene elkövetett merénylet után.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?