Vlhová: „Ha rágörcsölök a 200 pontra, biztos nem jön össze”

Vlhová
Jasná |

Petra Vlhová immár hivatalos edzésen is kipróbálhatta a jasnái pályát az alpesi sízők hétvégi vk-versenyei előtt. A nem túl jó kedvében levő szlovák síző a viadal előtt még adott egy utolsó interjút a média képviselőinek. 

Túl van az első edzésen Jasnán. Milyenek a benyomásai?
Nagyszerű időjárásban, remek feltételek között gyakorolhattam. Abból a szempontból nehezebb dolgom volt, hogy fejben még nem álltam át teljesen a lesiklásról a műlesiklásra. Kicsit talán túl meleg is van, nem baj, hogy hétvégére lehűlést várnak. Műlesiklásban jól érzem magam, óriás-műlesiklásban továbbra sem vagyok túlzottan magabiztos. Próbálom itt is visszaszerezni a korábbi jó érzést, ezért is gyakoroltam mindkét számot. Mert továbbra is a szlalom számomra a prioritás.

Szlovák edzője szerint a gyakorlásokon jól teljesít óriás-műlesiklásban is, csak nem tudja ezt átmenteni a versenyekre. Ön hogy érzi ezt? 
Hát, nem tudom, mit mondott pontosan, de ő is tisztában van vele, hogy edzésen sem érzem jól magam ebben a számban, kicsit szenvedek...

Teherként is hathat az, hogy hazai pályán szerepel a világkupa-sorozatban, Jasnán, ahol minden négyzetmétert jól ismer?
Egyrészt nagyon jó, hogy itthon lehetek és nyugalom van körülöttem. Másrészt amikor külföldön versenyzek, senki nem oldja speciálisan, hogy mi van velem, csinálhatom a dolgomat. Jasnán minden szem rám szegeződik, de ezt elfogadom úgy, ahogy van.

Még élvezheti az otthonlétet, vagy már ön is beköltözött a hivatalos hotelbe?
Még otthon lehetek, csütörtöktől „költözöm be” Jasnára. Nem gondolkoztam rajta, hogy végig otthon maradok, jobb, ha felveszem a klasszikus versenyhétvégés ritmust. Ilyenkor sehova máshova nem járok, csak a hegyre és vissza a hotelbe.

Mennyire nyomasztja, hogy a hétvégi az utolsó lehetőségek egyike, hogy visszavegye a vezetést az összetett rangsorban?
Jelenleg nekem kell úgymond támadnom, ledolgozni a hátrányom, hogy visszatérjek az első helyre. Igyekszem a saját teljesítményemre összpontosítani, hogy jó érzésem legyen, és kiadjam magamból a maximumot. Nem akarom oldani, hogy első vagy második leszek, hogy faragok-e a hátrányomból vagy épp nőni fog-e. Majd a versenyek után elemezzük, hogyan is állok, lesz-e még esélyem a nagy kristályglóbusz megszerzésére. Ha nagyon rágörcsölnék arra, hogy meglegyen a 200 pont, egészen biztosan nem jönne össze. 

Sajnos nézők nélkül kell megrendezni a világkupafutamot – a legközelebbi hozzátartozói azért ott lehetnek Jasnán?
Igen, a szüleim, a barátom és a menedzserem, azaz a testvérem párja is itt lesz. Negyedórányira laknak innen, nekem és nekik is nagyon rossz lenne, ha nem jöhetnének ki. Örülni fogok, ha a helyszínen drukkolnak nekem, ők állnak hozzám a legközelebb. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?