GALÉRIA: Gyenge mérkőzésen győzött a DAC

dac

A DAC egy alacsony színvonalú mérkőzésen 2:1-re verte a Michalovce csapatát a labdarúgó Fortuna Liga 21. fordulójában.

Meglepő módon a Michalovce elleni kezdőbe nem került be az eltiltását letöltő Andrija Balic. Helyén az új szerzemény, Christie-Davis kezdett. A nagymihályiak keretében pedig egyik DAC-ból érkező kölcsönjátékos sem volt ott.

Az ötödik perc végén veszélyeztetett először a DAC: Marko Divkovic tálalt Eric Ramírez elé, de a csatár lapos lövését blokkolták a vendég védők.

A 10. percben már vezettek a hazaiak. Egy szögletet követő kavarodás után Beszkorovajnij fejelte vissza a sűrűbe a labdát, amelyre Dominik Kružliak csapott le és pofozta a játékszert a nagymihályiak kapujába – 1:0.

A gól nem igazán tett jót a meccsnek. A Michalovce csapata továbbra is a védekezésre volt berendezkedve, míg a DAC a labdát a mezőnyben járatva várta a kínálkozó alkalmat.

A 29. percben történt ismét említésre méltó szituáció. A dunaszerdahelyiek Blackman révén vezettek egy gyors kontrát, aminek a végén Ion Nicolaescu lőhetett, de a lövését blokkolták, a kipattanót Blackman szúrta rá, de az már nem volt veszélyes.

Kalmár Zsolt gyönyörű egyéni szólója vitt némi színt a mérkőzésbe. A csapatkapitány négy védőjét lerázva rúgott kapura, ám a vendégek ismét az utolsó pillanatban tudták blokkolni a labdát.

Ha azt mondjuk, hogy az alacsonyabb területi bajnokságokban is láttunk már ennél színvonalasabb mérkőzést, akkor egyáltalán nem túlzunk. És a jelen lévő újságírók még azzal sem vigasztalódhattak, hogy jó idő van, és nem a négy fal között kell szoronganiuk, mert bizony az elmúlt napok tavaszához képest bizony sokkal hűvösebb volt.

Galéria

Az első félidő vége előtt még az eddig igencsak halovány Christie-Davis szúrta kapura a labdát, amely veszélyesen csapódott, de a Matej Markovic kapusnak nem kellett játékba avatkoznia.

második félidő eleje úgy folytatódott ahogy az első véget ért, a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Aztán váratlanul a nagymihályi támadot, Matej Tursát ugratták ki a társak, de Martin Jedlička résen volt és remekül futott ki a kapujából.

Bár felhős volt az idő, de derült égből jött a gól: Kalmár Zsolt vette át nagyszerűen a labdát, ezzel becsapta őrzőjét, passzolt a csereként pályára lépő Yhoan Andzouananák, aki egy igazítás után bevette Matej Markovic kapuját – 2:0. A kongói játékosnak ez volt az első gólja a dunaszerdahelyieknél.

gól után a vendégek edzője, Jozef Majoroš reklamálásért sárga lapot kapott.

Andzouana kavargatott a vendégek tizenhatosa előtt, majd passzolt Nicolaescu helyére beállt Taiwonak, akinek a gyengécske lövése nem okozott gondot a vendégek hálóőrének.

A 71. percben még nagyobb lett a hazaiak öröme, igaz nem szereztek újabb gólt. Hosszú sérülés után pályára léphetett Eric Davis. A panamai védő Jannik Müllert váltotta.

Pár perccel később Matej Markovic borzolta a kedélyeket, amikor egy hazaadás után cselsorozatba kezdett. A harmadik hazai játékoson már nem sikerült átverekedni magát, szerencséjére Niklas Sommer nem tudott mit kezdeni a hozzá pattanó labdával, így oda lett a lehetőség. A túloldalon Tursa előtt adódott helyzet, de a vendég támadó erőtlenül gurított a hazaiak kapuja mellé.

Szinte lemásolták az előző támadásukat a nagymihályiak, a jobb oldalon futott el Daniel Magda, jól adott be középre ám ezúttal Vaszileiosz Ntotisz nem tudott élni a lehetőséggel.

A hajrában Danilo Beszkorovajnij kezezett a saját tizenhatosában így Kišš Bálint játékvezető büntetőt ítélt, amit Igor Žofčák értékesített – 2:1.

Más érdemleges már nem történt, a DAC 2:1-re győzött, így a dunaszerdahelyiek megszerezték első győzelmüket ebben az évben. Jövő vasárnap Slovan–DAC rangadóra kerül sor.  

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?