Nagyon fontos dologra figyelmeztetett Čaputová a koronavírus kapcsán

Zuzana Čaputová
Pozsony |

A Covid-19-betegek ambuláns kezelése kulcsfontosságú az életek megmentésében, és ugyanilyen fontos szerepe van a kórházak tehermentesítésében – figyelmeztetett közösségi oldalán Zuzana Čaputová államfő.

„Ugyanakkor gyakran halljuk, hogy ezen a téren vannak tartalékok” – írta. Az államfő azután írt erről, hogy találkozott a körzeti orvosok és a járóbeteg-ellátást végző orvosok képviselőivel.

„Nem zárják ki, hogy előfordulnak egyéni mulasztások ezen a téren, de a számok azt mutatják, hogy több beteget kezelnek, mint a korábbi évek hasonló időszakaiban” – jelentette ki az államfő.

A hatékonyabb betegellátáshoz azonban Čaputová meglátása szerint világosabb kommunikációra lenne szükség a minisztérium részéről is.

„Minél több embert sikerül megfelelően ellátni még azelőtt, hogy kórházba kerülne, annál több élet menthető meg” – zárta az államfő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?