Újabb tesztelési körre készülnek a települések

országos tesztelés
GALÁNTA/NÁDSZEG/ALSÓSZELI/TAKSONY/TALLÓS/HIDASKÜRT/KIRÁLYRÉV/VEZEKÉNY/PERED |

Ismét megszervezik a lakosok átfogó tesztelését a Mátyusföld településein a hétvégén. Galántán egész héten lehetőség van a tesztelésre a magántesztelőpontokon, ezért a város nem végez szűrést.

Pénteken kezdődik

Nádszegen pénteken és szombaton 8 órától 19 óráig lehet menni a mintavételre a kultúrházba. Időpontot egyeztetni a testovanie.trstice.sk oldalon lehet, egyébként érkezési sorrendben veszik a mintát az érdeklődőktől. Ha egyszerre többen érkeznek a tesztelőpontra, akkor azt részesítik előnyben, akinek van előre egyeztetett időpontja. A monitor.trstice.sk oldalon lehet figyelni, menniyen várakoznak éppen a tesztelésre.

Alsószeliben ugyancsak a község weboldalán közvetített élő közvetítésen keresztül lehet ellenőrizni a tesztre igyekvők számát. A kultúrházban pénteken 13 órakor kezdődik a mintavétel és 18 óráig tart, szombaton pedig 8 órától 18 óráig. 

Taksonyon a községháza épületében végzik a szűrést pénteken 16 órától 20 óráig, szombaton 8-tól 20 óráig.

Szombaton lesz szűrés

Tallóson, Hidaskürtön és Királyrévben szombaton 8 és 17 óra között van lehetőség a koronavírus-teszt megszerzésére. Tallóson a kultúrház udvarán tesztelik a lakosokat érkezési sorrendben. Hidaskürtön a helyieket részesítik előnyben a mintavételkor. A település vezetése felszólította a lakosokat, hogy azok, akik észlelik magukon a megbetegedés tüneteit, ne vegyenek részt a tesztelésen, hogy ezzel csökkentsék a fertőzés terjedését. Helyette orvosukkal konzultáljanak telefonon. 

Vezekényen 8-tól 16 óráig tart a mintavétel. Időpontot egyeztetni a községi hivatalnál lehet munkanapokon 8-tól 15 óráig a 031/7015291-es telefonszámon. 

Hétvégén tesztelnek

Pereden szombaton 8 órától 19, vasárnap 8-tól 17 óráig tesztelik a lakosokat a megszokott helyeken, a kultúrházban és az iskola tornatermében. Időpontot regisztrálni a Bookio alkalmazáson keresztül lehet. Regisztráció nélkül vasárnap 13 óra és 16 óra 30 perc között végeztethetik el a lakosok az antigéntesztet. 

A város nem tesztel

Galántán február 20-tól öt magántesztelőhely működik. A város arra hivatkozva, hogy nincsenek kihasználva a magán mintavételi pontok, ahol naponta 250 tesztet lehetne elvégezni, illetve az egészségügyi és adminisztratív személyzet kimerültségére, valamint a szervezéssel járó feladatok teljesítésének terhe miatt nem nyitja meg az eddigi tesztelőpontjait. A Galántai Regionális Közegészségügyi Hivatal Hódi úti épületében hétköznapokon 9 és 12 óra között lehet kérni a mintavételt. A kórháznál hétfőtől szombatig 8 és 17 óra között tesztelnek. Az Autoprofit vállalat tesztelőpontja hétfőtől szombatig 10 órától 18 óráig tart nyitva. Az Ayur Gauri Kft. hétfőtől péntekig 8 és 18 óra között, szombaton és vasárnap 9 és 17 óra között vállalja a lakosok szűrését. A Health Solutions Kft. a hét minden napján 8 órától 16 óra 30 percig várja az érdeklődőket.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?