Egyre népszerűbb a floorball Galántán, új edzőközpont is épülhet

floorball
Galánta |

A floorball hallatán sokan kisgyerekeknek szánt játékra gondolnak. Talán azért is, mert a jégkoronghoz hasonló elvek és szabályok szerint, műanyag ütővel és ugyancsak műanyag labdával játszott csapatsport. Svédországban például olyan népszerű a sportág, hogy Henrik Larsson, a Manchester United és a Barcelona egykori focisztárja a téli szünetben rendszeresen beszáll játszani. Szlovákiában 78 egyesület tevékenykedik, és közel nyolcezer aktív hódolója van a floorballnak.

Galántán 2018-ban a klub a Szlovák Floorballszövetség hathatós támogatásával aktív szervezetté vált

„A hokizni nem tudó, de jégkorongozni vágyók ugyanúgy élvezetes játékba kapcsolódhatnak be. Nagyon fontos, hogy a floorballban a jéghokinál lényegesen kevesebb testi ütközés megengedett – tájékoztatott Drozd Tibor, a Footballandia Polgári Társulás és az FBK Galanta United elnöke. – 2019-ben már a szövetségi versenyekbe is beneveztünk, jelenleg hat csapatot tartunk nyilván. A női ifik, az idősebb diáklányok, a fiatalabb diáklányok és a fiatalabb diákfiúk, valamint a fiatalabb és az idősebb kezdők is gondosan megszervezett tornákon lépnek pályára. A versenyzés mellett fontosnak tartom, hogy családok közötti barátságok is kialakultak. A megnevezésünkben szereplő United az azonos gondolkozású, egyforma véleményű, érzelmileg összeforrott közösséget jelenti. Ez a szó azt is nyomatékosítja, hogy klubunkat megközelítően fele-fele arányban látogatják magyar és szlovák nemzetiségű 5-18 éves fiatalok.”

A koronavírus-járvány miatt pillanatnyilag csupán online edzéseket tartanak a hét valamennyi napján. A látogatottság meglepően magas, a 68 bejegyzett játékoson kívül 60 zumba fitneszedző és aerobikozó, valamint a szülők is bekapcsolódnak a gyakorlásba. Sőt, a térség más településeiről is jelentős érdeklődést tapasztalnak a sportolni vágyók részéről.

„Nemrég nagy fába vágtuk a fejszénket, ugyanis a galántai FBK United edzőközpontjának a felépítését tűztük ki célul. A projektek készen állnak, már csak a városi képviselő-testület jóváhagyására várunk. A sportbizottság és a polgármester már rábólintott a tervre, így reménykedünk, hogy májusban belevághatunk az építkezésbe. Az első szakaszban a pálya kialakításának fogunk neki, lerakjuk a műanyag padlózatot, majd helyére tesszük a palánkot és a kapukat. A második ciklusban aztán tető alá hozzuk az objektumot. A csarnok a Štefánik utcai alapiskola területén lesz, de természetesen a többi 3-3 alap- és középiskola, sőt a felnőttek is igénybe vehetik a létesítményt. Így színvonalasabb edzésekre lesz lehetőség, amelyek segíthetnek a jó eredmények elérésében is. És az sem elhanyagolható tény, hogy a játéktér alkalmas lesz egyéb sportok, mint a foci, a röplabda és a gimnasztika űzésére is. A létesítményt saját erőforrásból, 80 ezer euró ráfordításával hozzuk létre. Mindemellett az alapiskolának évente 846 eurót fizetünk használati díjként tízéves időtartamra” – ecsetelte az elképzeléseket Drozd Tibor.

floorball
floorball
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?