A szenátus megerősítette Biden jelöltjét az ENSZ-nagykövet posztjára

Joe Biden

Az amerikai szenátus megerősítette kedden Joe Biden elnök jelöltjét az ENSZ-nagykövet posztjára.

A Linda Thomas-Greenfeldre leadott szavazatokból 78 támogatta, 20 ellenezte a jelölt személyét a kormányszintű posztra.

Thomas-Greenfield veterán diplomata, 35 évet töltött a külügyi szolgálatban, de Donald Trump elnöksége alatt lemondott, és egy időre visszavonult. Ő lesz a harmadik afro-amerikai és a második afro-amerikai nő ebben a tisztségben.

Sok republikánus szenátor azért ellenezte a személyét, mert szerintük nem elég kemény Kínával szemben, és nem fog kiállni az Egyesült Államok érdekei mellett a világszervezetben.

Thomas-Greenfield a meghallgatásakor elismerte, hogy tévedt, amikor beszédet mondott a kínai alapítású Confucius Intézetben, de nem állt szándékában megerősíteni a kínai kormány politikáját.

A beszéd Kína Afrikának szánt ezermilliárd dolláros infrastruktúra fejlesztési programjával foglalkozott. Kínát most stratégiai ellenségnek minősítette, amely „fellépésével veszélyezteti az Egyesült Államok biztonságát, fenyegeti az értékeit és életformáját. Fenyegetést jelent a szomszédaira és az egész világra nézve” – mondta.

Világossá tette, hogy Trump után a Biden-kormányzat visszatér a nemzetközi színtérre, és előmozdítja az amerikai értékeket. Ezeken az értékeken alapul az ország vezető szerepe a világban. „A demokrácia támogatásán, az egyetemes emberi jogok tiszteletéén, a béke és biztonság előmozdításán” – emelte ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?