Szezoncsúcsot döntött az éllovas ellen a somorjai kosaras

Suja
Somorja |

A hétvégén nagy bravúrt bemutatva 72:65-re legyőzte a listavezető pöstyénieket a Suja Tímea vezérelte somorjai női kosárlabdacsapat az extraliga felsőházának 4. fordulójában.

A siker értékét jól jelzi, hogy a bajnoki címre törő pöstyéniek mindössze másodszor szenvedtek vereséget a mostani extraligás idényben. A rózsahegyiek után a somorjaiak is megszerezték a Sirályok skalpját, amire bő két éve volt utoljára példa részükről (59:58). 

„Az összes eddigi egymás elleni bajnokinkon jól játszottunk, 5-10 perces kiesések okozták általában a vesztünket a vége felé. Most azonban végig tudtunk koncentrálni. És ami nagyon fontos a mai kosárlabdában, lepattanózásban vertük őket, így nem volt sok lehetőségük második kosárra dobásokra” – mondta lapunknak Suja Tímea, a csallóköziek irányítója és egyben másodedzője.

28 pontja egyéni szezoncsúcs, korábban a poprádiaknak szórt 27 volt a legtöbbje (tavaly pedig a pozsonyi Dubčeknek dobott 29 pontja). A rutinos válogatott azonban a csapatjáték fontosságát hangsúlyozta.

„Örülök, hogy nekem is sikerült sok pontot szereznem, de a félidei szünetben is azt hangsúlyoztuk a fiatal csajoknak, hogy ne féljenek, vállalják fel ők is bátran a dobásokat, betöréseket” – jegyezte meg a 36 éves Suja. S hogy csilingelni fog-e a kassza az öltözőben a rekorddöntése miatt? „Inkább csak büntetések vannak, ha valaki kihagyja mindkét ötöst vagy ha elkésik valahonnan – válaszolta nevetve felvetésünkre Suja. – De azért talán így is összejön majd annyi a szezon végére, hogy elmehessünk vacsorázni a csapattal.”

Visszatérve a kosárpályára – a válogatottszünet miatt a somorjaiak tartottak a pöstyéniek elleni meccstől, de a megelőző súlyos vereség (36:104, Ružomberok) nem hagyott nyomokat a csapaton.

„Picit az a zakó várható volt, előtte nagyon elfáradtunk a kassaiak legyőzésekor szerdán, ráadásul Rózsahegyen hatunknak kellett végigjátszani a meccset sérülések és az egyik társam rosszulléte miatt. A pöstyéniek ellen azonban minden összejött, kompaktak, jók voltunk” – tette hozzá Suja.

Pechjükre most újabb szünet következik, egyik játékosuk ugyanis pozitív koronavírustesztet produkált. S bár a protokoll szerint ez még nem járt volna kötelező karanténnal, a rossz járványhelyzetre való tekintettel végül a szövetség orvosa elrendelte azt számukra és a pöstyéniek számára is.

„Két csapattársam is az egészségügyben dolgozik, nem csoda, hogy egyikük összeszedte a vírust – magyarázta, miért marad el a szombati, kassai bajnoki. – De így is mi nyertük a Covid-bajnokságot, az összes többi csapatban már korábban volt fertőzött játékos. Komolyra fordítva a szót, ez a legfontosabb szakasz az extraligában, de egy hét kiesés még nem olyan sok. A lányok megkapták az individuális edzéstervet, reméljük, visszatérve majd ott folytatjuk, ahol most abbahagytuk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?