Szlovákiában jelenleg 19 járás fekete besorolású

országos tesztelés

Jelenleg Szlovákia 19 járása fekete besorolású. 

A Simonyi, a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Szinnai, a Nyitrai, a Vágsellyei, az Aranyosmaróti, a Nagyrőcei, a Rozsnyói, a Báni, a Vágújhelyi, a Galgóci, a Pöstyéni, a Nagyszombati, a Garamszentkereszti, a Gyetvai, az Illavai, a Turócszentmártoni és a Zólyomi járásban a legmagasabb, negyedfokú a Covid-19 betegség terjedésének kockázata.

Harmadfokú, bordó riasztás érvényes a legtöbb járásban, köztük az öt pozsonyi járásban, a négy kassai járásban, továbbá a Kassa-vidéki, Komáromi, Lévai, Nagymihályi, Érsekújvári, Rimaszombati, Szenci, Tőketerebesi és Nagykürtösi járásban is.

Tíz járásban másodfokú, piros riasztás van érvényben. A déli járások közül egyedül a Losonci tartozik ebbe a kategóriába.

Az egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy a COVID automata szerinti, fekete besorolású járásokban az iskolák zárva vannak, a bordó járásokban a megnyitásuk a regionális közegészségügyi hivatal ajánlásától függ. A piros és rózsaszín járásokban az iskolák nyitva tartanak.

A fekete és bordó besorolású járásokban hét napnál nem régebbi, negatív teszttel lehet munkába járni. A vörös járásokban 14, a rózsaszín járásokban 21 napnál nem régebbi tesztre van szükség. A fekete járásokba tilos belépni, és tilos azokat elhagyni. A bordó, piros és rózsaszín járások közötti átjárás csak hét napnál nem régebbi, negatív teszt birtokában engedélyezett.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?