Strómanokat és tanúkat tüntetett el a Sátor-banda, de ok nélkül is gyilkolt

H. Lehel

Bérgyilkosságokat követett el, strómanokat és kényelmetlen tanúkat gyilkolt, akik vallomást tehettek volna a rendőrségen, de ok nélkül is gyilkolt a dunaszerdahelyi Sátor-banda, amelynek bűnlajstromában gazdasági bűncselekmények, áfa-csalás és illegális cigarettagyártás is szerepel.

A banda legalább 1998-tól tevékenykedett egészen 2010-ig Dunaszerdahelyen – ismertette a vádiratot Bohdan Čeľovský különleges ügyész H. Lehel ügyének ma kezdődött bírósági tárgyalásán.

H. Lehelt a Sátor-bandában sírásóként is emlegették, most öt gyilkosság és további súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolják, a tárgyalás ma kezdődött a bazini Speciális Büntetőbíróságon.

Az ügyész felolvasta a H. Lehel ellen felhozott hét vádpontot, ezek szerint a gyilkosságokat 2003 és 2010 között követte el. Az áldozatok között van a bandafőnök Sátor Lajos, a banda pénztárosa, Reisz András, továbbá Karika Csaba, Lelkes Gellért és Dubány János.

A vád szerint 2003-ban Karika Csaba H. Lehellel és Reisszel kirabolt egy banki széfet az egyik dunaszerdahelyi pénzintézetben. Karika összesen 45,5 millió koronát zsákmányolt egy házaspár széfjéből, a pénzt szétosztották a banda tagjai, H. Lehel azonban állítólag attól tartott, hogy Karika elárulja őket, ezért megfojtották és a holttestét elásták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?