A Za ľudí megvétózta a Szputnyik beszerzését

Matovič Remišová
Pozsony |

A kormány nem hagyta jóvá a Szputnyik V-vakcina beszerzéséről szóló javaslatot – tájékoztatott Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügy-miniszter. Hozzátette: a határozatot a Za ľudí vétózta meg.

„Tudjuk, hogy a polgáraink körében nagy az érdeklődés az orosz vakcina iránt” – jelentette ki Krajčí egy közvélemény-kutatásra hivatkozva.

Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő szerint ha a határozatot sikerült volna elfogadni, már a jövő héten 160 ezer orosz vakcina állt volna Szlovákia rendelkezésére. Hozzátette: sajnálja a Za ľudí hozzáállását, ugyanakkor bármennyire szeretné, nem fogja kommentálni a párt döntését. Úgy véli, az emberek maguk is le tudják vonni a következtetéseiket.

„Nagyon sajnálom, hogy a koalíciós partnerünk ma előhúzta a legerősebb fegyvert, és lényegében azt mondta, hogy Szlovákiában egyáltalán nem is beszélhetünk a Szputnyikról” – jelentette ki.

Krajčí és Matovič szerint a határozat megírásakor kompromisszumra törekedtek. A határozatjavaslat értelmében a Szputnyik V alkalmazását csak az Állami Gyógyszer-ellenőrzési Hivatal (ŠÚKL) pozitív elbírálása vagy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) általi regisztráció után engedélyezték volna.

A kormányfő a sajtótájékoztatót követően nem adott teret az újságírók kérdéseinek. A kormányülést folytatják. 

Veronika Remišová (Za ľudí) miniszterelnök-helyettes kijelentette, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy Szlovákiában ne oltsanak olyan vakcinával, amelyet nem hagyott jóvá az Európai Gyógyszerügynökség (EMA). Remišová korábban leszögezte, nem támogatja, hogy az emberekből „kísérleti nyulakat” csináljanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?